Po Kolonádovom moste sa na bicykli nejazdí

Ľudská arogancia má mnoho tvárí. Niektorí obyvatelia nedokážu rešpektovať ani základné nariadenia, ako sú dopravné značky. Neprekáža im pritom ani fakt, že svojou neohaduplnosťou môžu mnohokrát ohrozovať iných.

Zdroj: FB Mesto Piešťany

Piešťanská radnica prostredníctvom svojho facebookového profilu zverejnila upozornenie, ktorým pripomína, že Kolonádový most je počas rekonštrukcie v týchto dňoch priechodný iba po krytej časti a je zakázané po ňom prechádzať na bicykli.

Malo by to byť všetkých známe, keďže na oboch stranách sú umiestnené značky, ktoré zakazujú vjazd cyklistom.

Ako tiež radnica pripomína, umiestnené sú tam preto, lebo počas opravy mosta sa na tomto úseku pohybuje veľa ľudí a príchodom teplejších dní, ich bude ešte viac. Po tejto užšej strane tak chodia všetci – chodci, deti, mamičky s kočíkmi, kúpeľní hostia s barlami, vozičkári. No pomedzi nich jazdia cyklisti, ktorí nemajú problém na chodcov ani zazvoniť, aby im nezavadzali. Ako mesto dodáva, v priebehu pätnástich minút sedem cyklistov nerešpektovalo značku zákazu!
„Pohoršujeme sa, keď sa arabské deti vozia na bicykloch po pešej zóne. Nedivme sa, pretože im ideme príkladom. Začnime od seba, rešpektujme pravidlá a buďme vzorom pre ostatných…“ dodáva upozornenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava