Koronavírus: Nezodpovednosť bude trestaná!

Nezodpovednosť niektorých Slovákov, ktorí zatajili návrat z postihnutej oblasti pri príznakoch ochorenia pred ošetrujúcim lekárom bola už viackrát medializovaná. Polícia za nedodržiavanie povinnej karantény bude udeľovať sankcie.

(Autor: Polícia SR)

Krízový štáb nariadil povinnú 14 dňovú karanténu pre všetkých, ktorí sa vrátia z najviac postihnutých krajín – Talianska, Číny, Iránu a Južnej Kórey. V karanténe majú byť spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi, s ktorými žijú v spoločnej domácnosti.

Za nerešpektovanie nariadenia môže byť uložená pokuta do výšky 1650 eur!

„Upozorňujeme, že vedomé zamlčanie takýchto skutočností môže viesť ku škode, za ktorú tieto osoby môžu niesť zodpovednosť. Polícia teda bude vždy skúmať aj možné vyvodenie trestnej zodpovednosti,“ uvádza na sociálnej sieti polícia.

KARANTÉNA

Čo je karanténa?

Byť v domácej izolácii znamená zdržať sa sociálnych kontaktov, pracovnej činnosti s výnimkou práce v mieste domácej izolácie a akýchkoľvek činností, ktoré si vyžadujú opustiť miesto izolácie.

Aký je postup?

Každý, kto sa bude vracať z Talianska, Číny, Iránu a Južnej Kórei, je povinný kontaktovať svojho všeobecného lekára a informovať ho o pobyte v zahraničí, ktorý ho informuje o ďalšom postupe.

zdroj: polícia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava