Koronavírus: Turisti rušia dva pochody – fučiaka a teslácky okruh

  • Nezaradené / Kraj / Spravodajstvo / Ostatné športy / Región
  • 11. marca 2020, 09:19

Malokarpatský fučiak a Červeno-modrý teslácky okruh sa rušia, oznámili to včera organizátori obľúbených turistických pochodov. Veria, že Jarný pochod Hlohovec-Piešťany už koronavírus neskazí. A na ňom sa spolu uvidíme 18.apríla. Horám zdar! Individuálne si ale môžete vyjsť do prírody. Tá lieči.


Turistika lieči....vieme to predsa všetci. (Autor: Viera Dusíková)

„V súvislosti s rozsiahlymi mimoriadnymi preventívnymi opatreniami, v rámci ktorých sa zakazuje, resp. obmedzuje konanie všetkých verejných podujatí, pri ktorých by mohlo dochádzať k šíreniu nákazy tzv. koronavírusom, pristúpili usporiadatelia niektorých tradičných turistických podujatí ku ich zrušeniu. V regióne Západné Slovensko, sa to zatiaľ dotýka 2 podujatí, uvedených v „Oblastnom turistickom kalendári Malé Karpaty a okolie 2020“. Usporiadatelia – KST TJ Tesla Bratislava, KT Lokomotíva Bratislava a VV KBT Bratislava – rušia nasledovné podujatia: „ČERVENO – MODRÝ TESLÁCKY OKRUH“ (38. ročník), ktorý sa mal konať v sobotu 14.03.2020 a „MALÝ MALOKARPATSKÝ FUČIAK“ (35. ročník), ktorý sa mal konať v sobotu 21.03.2020. V prípade, ak by sa rušenie, resp. zákaz dotýkali aj ďalších podujatí, avizovaných v uvedenom turistickom kalendári, budeme sa snažiť včas vás informovať.

Našej klubovej akcie, „JARNÝ POCHOD HP“ (42. ročník), ktorá má naplánovaný termín konania už za 40 dní (18.04.2020), sa zatiaľ žiadne obmedzenie nedotýka. Zostáva nám dúfať, že súboj o čas nevyhrá vírus, ale vedci, ktorí vyvíjajú vakcínu, prípadne teplé počasie, ničiace vírus a týždeň po Veľkej noci sa na chodníkoch v Považskom Inovci stretneme. Samozrejme, ak sa niečo zmení, budeme vás informovať,“ uviedli organizátori z KST Hlohovec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj