Začalo sa jarné upratovanie?

Prechádzka či beh prírodou, dokonca aj tou „mestskou“, má na ľudskú myseľ pozitívne účinky. Človek môže relaxovať, premýšľať a započúvať sa do spevu vtákov. Až kým ho zo zamyslenia nepreberie niečo, čo do prírody určite nepatrí. A tým „niečím“ sú voľne pohodené odpadky.

Na Vážskom ostrove je takáto kopa odpadu. Foto: am

Ak sa pôjdete prejsť na Vážsky ostrov, naskytne sa vám nepekný pohľad. Arogancia nemá hraníc a aj po opakovaných upozorneniach, že smeti na zem nepatria, si niekto pomýlil prírodu s kontajnerom a vyhodil na zem vrecia plné odpadu. Okrem vriec sa tam nachádzajú hrnce či plastové tašky, ba dokonca aj obal z bonboniéry Merci.

Toto francúzske „ďakujem“ však pôvodcovi odpadov iste nepovie ani sama príroda, ani ľudia, ktorí to budú musieť odpratávať. A iste ani správca lokality, na ktorého náklady sa bude musieť zber uskutočniť.

Ak do týchto miest odpad ktosi priviezol autom, otázne je, prečo ho nevyhodil radšej niekde do kontajnera, alebo nezaviezol rovno na zberný dvor. Ten je umiestnený na Žilinskej ceste pred koncovou tabuľou mesta v smere na Hornú Stredu. Odpad ale treba vyseparovať.

Otváracie hodiny zberného strediska sú stanovené počas pracovných dní od 6.30 do 18.30 h s tým, že medzi 10.30 až 11.30 h je obedná prestávka. V sobotu je otvorené od 8.00 h do 13.00 h a v nedeľu zatvorené. Pri dovoze smetí ale potrebujete svoj občiansky preukaz s trvalým pobytom v meste Piešťany, alebo potvrdenie o tom, že na území mesta platíte za smeti, aby od vás pracovníci mohli bezplatne prevziať odpad.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf