Škola nemá právomoc vylúčiť z vyučovania deti, ktoré nejavia známky ochorenia

Ministerstvo školstva nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia na koronavírus len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom vírusu. Na sociálne sieti to napísala ministerka školstva Martina Lubyová. „Ministerstvo školstva zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu, a preto dôrazne apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14 dňovú domácu izoláciu,“ napísala ministerka.

ilustr. foto

Ak sa osoby, ktoré sa zdržiavali v oblastiach, kde sa koronavírus objavil, rozhodnú nerešpektovať odporúčanie ostať doma a zamestnávateľ respektíve zriaďovateľ má obavy z možného rozširovania koronavírusu, má podľa Lubyovej možnosť svoje kroky konzultovať s regionálnym úradom verejného zdravotníctva respektíve s Úradom verejného zdravotníctva. „Pre materské školy odporúčame prijať po konzultácii so zriaďovateľom rovnaké opatrenia týkajúce sa zaraďovania chorých detí do kolektívu. V tomto prípade taktiež dôrazne apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom,“ zdôraznila ministerka.

Lubyová dodala, že naďalej platí, že v prípade, ak sa žiaci, učitelia, zamestnanci škôl a školských zariadení a taktiež zamestnanci rezortu školstva vrátili z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

K uzatvoreniu škôl zatiaľ pristúpil len Bratislavský samosprávny kraj. O tom čo so školami v Trnavskom kraji sa rozhodne dnes doobeda.

Na Slovensku je potvrdených spolu 5 prípadov, 491 vzoriek je negatívnych.

Pror/(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek