Dôležitý oznam v piešťanskej nemocnici, opatrenia tiež medzi kňazmi

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. marca 2020, 08:37

Pre koronavírus menia postupy aj policajti.

Návštevy v Nemocnici A. Wintera sú do odvolania zakázané. Opatrenie, ktoré začalo platiť od víkendu potrvá do odvolania. Dôvodom je potvrdenie prvých nakazených vírusom Covid-19, ktorý je známy aj ako koronavírus.

“Zákaz návštev na všetkých oddeleniach Nemocnice Alexandra Wintera n.o, s účinnosťou od 7. marca 2020 až do odvolania,” píše sa na ozname pred vstupom do piešťanskej nemocnice. 

Zakaz bol vydaný na základe rozhodnutia krízového štábu v piatok poobede. 

Okrem toho, že  sú zakázané návštevy vo všetkých slovenských nemocniciach, zákaz platí aj pre domovy sociálnych služieb, detských domovoch a väzniciach. 

Pristúpilo sa aj k rozhodnutiu zrušeniu letov do a z Talianska na všetkých slovenských medzinárodných letiskách od najbližších dní.

Opatrenia v kostoloch

Opatrenia vydala aj Konferencie biskupov Slovenska, ktorá neodporúča organizovať pútnické zájazdy na Slovensku ani do zahraničia.

“Kňazi nech vo zvýšenej miere dodržiavajú hygienu, starostlivo si pred bohoslužbami umývajú ruky a používajú dezinfekčné prostriedky,” píše sa vo vyhlásení Konferencie biskupov Slovenska.

Okrem toho odporúčajú v chrámoch dočasne nepoužívať sväteničky a z lavíc odložiť spoločné predmety – knižky, ružence, atď. Košíky pre milodary nech sa nepodávajú z rúk do rúk.

“Znak pokoja v liturgii možno zatiaľ vynechať alebo odporučiť iba vzájomný úklon hlavy, namiesto podávania rúk,” dodáva Konferencia biskupov Slovenska. 

Zasadnutie krízového štábu. Foto: MV SR

Polícia upozorňuje

Opatrenia pre koronavírus prijala aj polícia. Zisťovanie a prejednávanie priestupkov sa bude formou objektívnej zodpovednosti, fyzická kontrola dokladov totožnosti vo výkone služby sa vykoná iba v nevyhnutných a odôvodnených prípadoch.

0 Shares
Súvisiace články
Nemocnica Alexandra Wintera, n.o. v Piešťanoch žiada o pomoc dobrovoľníkov pri koordinácií odberných miest na území mesta pre testovanie na…
  • 24.04.2020, 10:13
  • Piešťany / Spravodajstvo

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav