Zápisy do materských škôl už o dva mesiace

Nielen pre deti, ale aj pre rodičov je to veľká vec. Je to zlomový moment v živote rodiny, keď dieťa nastupuje do kolektívu v materskej škole. Termíny zápisov do ďalšieho školského roka v piešťanských škôlkach sú už známe. Uskutočnia sa 27. až 29. apríla od 10.00 do 16.30 h v piatich škôlkach zriaďovaných mestom Piešťany.

Informácie o zápisoch budú uverejnené aj na budovách škôlok. (Autor: am)

Rodičia môžu svoje deti hlásiť do Materskej školy Ružová, vrátane elokovaného pracoviska na Ulici A. Dubčeka, tiež do MŠ Staničná, ktorej súčasťou je aj elokované pracovisko Zavretý kút. Materská škola na Valovej taktiež očakáva nové deti, rovnako ako aj jej elokované pracoviská na Považskej a Detvianskej ulici, a napokon sa noví škôlkari môžu hlásiť aj do oboch budov MŠ 8. mája a MŠ F. E. Scherera. Na webovej stránke mesta Piešťany je na stiahnutie tiež žiadosť o prijatie dieťaťa.

Prednostne sa do škôlok prijímajú deti, ktoré k 1. septembru dovŕšia piaty rok veku, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou. Prednosť pred ostatnými žiakmi majú spravidla deti s trvalým pobytom v Piešťanoch a pred mladšími rovesníkmi tie, ktoré do 31. augusta oslávia tretie narodeniny.

Okrem týchto formálnych podmienok by dieťa malo vedieť svoje meno a priezvisko, poznať si svoju značku skrinky či vedieť, ktoré je jeho oblečenie a topánky. Malo by sa vedieť obliecť, ale tiež vyjadriť, čo sa mu páči a čo nie. Má vedieť jesť samostatne lyžicou a piť z pohára alebo hrnčeka, odhryznúť si z chleba. Dieťa by nemalo cez deň používať plienky, malo by byť zvyknuté umývať si ruky, odkladať po sebe hračky na správne miesto a zvládať chôdzu. Preto, ak máte budúceho škôlkara, trénujte prechádzky bez kočíka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava