Nezmeškajte piatkovú robotickú súťaž Pescanrobot na SPŠE

  • Nezaradené / Mladí dnes / Školy / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 4. marca 2020, 17:40

V telocvični Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej chystajú na piatok 6.marca tretí ročník robotickej súťaže Pescanrobot. Je určená pre robotov a ich tvorcov.


Minuloroční víťazi z Piešťan a Bojničiek v kategórii nočná hliadka s predsedom komisie tejto kategórie, primátorom Petrom Jančovičom. (Autor: archív Jozefa Dragulu)

Súťaž bude mať štyri kategórie: nočnú hliadku, autonómnu formulu, voľnú jazdu a slalom pre mladších žiakov. Na súťaž sa môžu prihlásiť žiaci základných a stredných škôl so svojim robotom od 8.30 h priamo v telocvični SPŠE. Tréningy na ihriskách začínajú o deviatej a ostré súťaže štartujú o desiatej. Naobed je vyhodnotenie a odovzdávanie medailí a diplomov v jednotlivých kategóriách. Medaile budú originálne, budú niesť logo organizátora súťaže – je ním Robotický krúžok Piešťany a budú mať viacfarebné prevedenie realizované 3D tlačou. Grafický návrh pripravil Matej Korec a realizácia 3D tlačou je dielom víťaza celoslovenskej súťaže v 3D tlači Patrika Drahovského, obaja sú žiaci SPŠE Piešťany a členovia krúžku. Na fotografii je vidieť, že niektorí žiaci sú v ponožkách, skutočne, na ihriskách sa súťažiaci pohybujú v ponožkách, aby nedoniesli kamienky a piesok zvonku. Roboty tam dosahujú takú rýchlosť, že kamienok ich vyhodí z trate a je po nádejach na víťazstvo.

Jozef Dragula

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel