Spokojný tréner R. Kucsa: „Splnili sme cieľ, som na moje hráčky hrdý.“

Piešťanské Čajky hrajú v Európskej basketbalovej lige žien tretiu sezónu v rade. No až na tretí pokus sa im podarilo postúpiť medzi najlepšie štyri tímy súťaže, keď v štvrťfinálovom dvojzápase vyradili ruský BC Rostov na Done.

Piešťanské Čajky postúpili do Final Four Európskej basketbalovej ligy žien. (Autor: Laco Duračka)

Basketbalistky z kúpeľného mesta v stredu najskôr uspeli na palubovke ruského BC Rostov na Done, kde zvíťazili 77:70 a do domácej odvety si priniesli sľubný náskok. O postupujúcom do Final Four rozhodovalo celkové skóre štvrťfinálového dvojzápasu Čajky tak v odvete nemohli prehrať o viac ako sedem bodov. Nič také však nedopustili a veľmi disciplinovaným výkonom potvrdili postup na finálový turnaj jednoznačným víťazstvom 78:56.

„Som hrdý na moje hráčky, že v tomto dvojzápase išli úplne na doraz a nechali na ihrisku všetko. Splnili sme cieľ a postúpili sme do Final Four EWBL, čo sa nám podarilo vôbec prvýkrát v histórii. Bol to pre nás jeden z najťažších súperov v tejto sezóne, i čo sa týka cestovania, prípravy na zápas a všetkým s tým spojené. Preto ma veľmi teší, že sme to zvládli a myslím, že zaslúžene patríme medzi najlepšie štyri tímy súťaže. Základom postupu bolo zvládnuť vonkajší zápas a priniesť, čo najlepší výsledok do odvety, čo sa nám podarilo. Doma sme to už len potvrdili, navyše dosť jednoznačným rozdielom,“ povedal po zápase spokojný tréner Čajok Richard Kucsa.

V prvom zápase štvrťfinále zahviezdila najmä rozohrávačka Jessica January, ktorá nastrieľala 29 bodov. V odvete zase družstvo Čajok potiahla Katarína Kuniecová , ktorá nastrieľala 16 bodov a premenila 4 trojky a pridala aj šesť ziskov. „Vedeli sme, že oni budú viac pod tlakom ako my, keďže sme z prvého zápasu mali sedembodový náskok. Zápas sme začali veľmi dobre v útoku, kde nám to padalo a aj v obrane sme hrali veľmi disciplinovane, čo nám prinieslo úspech v podobe postupu medzi štyri najlepšie tímy súťaže,“ uviedla po postupe skúsená pivotka.

Odvetný duel v Diplomat aréne sa tešil aj veľkému diváckemu záujmu, keď čajky prišlo podporiť 750 fanúšikov, ktorí im vytvorili výbornú atmosféru. „Musím vyzdvihnúť kulisu, ktorú dnes naši fanúšikovia vytvorili v Diplomat aréne, za to im patrí obrovské poďakovanie. Cítili sme ich podporu, boli našim šiestym hráčom a bolo by super hrať každý domáci duel v takomto prostredí,“ vyzdvihol priaznivcov Piešťan tréner Čajok.  

Sobotný duel v Diplomat aréne sprevádzala výborná atmosféra.

Finálový turnaj sa uskutoční 21. – 22. marca v českom Brne za účasti Piešťanských Čajok, domácich Žabín Brno, bieloruského Tsmoki Minsk sa ruského Dynama Novosibirsk. Práve s ruským tímom sa Čajky v stretnú v semifinálovom súboji. „Splnili sme cieľ, ktorý sme si pred sezónou dali. Všetko, čo príde ďalej, bude niečo naviac. Samozrejme, keď sme už medzi najlepšími štyrmi, nepôjdeme do Brna uspokojení ale budeme chcieť zabojovať o medailové priečky. V semifinále dostaneme ruský Novosibirsk, čo je silné družstvo, ktoré vyhralo B-skupinu. Uvidíme, aká bude naša športová forma o tri týždne,“ zakončil Kucsa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel