Poslanecké odchody, ale i návraty mestských policajtov

A máme po voľbách do národnej rady. Víťaz je aj v Piešťanoch jednoznačný a zrejme po očakávaniach zo záveru minulého roka aj prekvapujúci. I keď v rámci Slovenska suverénne doterajšiu vládnu koalíciu prevalcovali protikorupčné strany, Piešťany sa v tomto hodnotení zrejme neubránia trochu červene z hanby na lícach.

Striedanie v piešťanskej mestskej polícii: Náčelník Marcel Mihalik (vľavo) ako poslanec za OĽANO v národnej rade začína a kotlebovec Stanislav Drobný, neúspešný kandidát sa vracia späť ako radový policajt. (Autor: FB)

Aj v našom meste, tak ako na celom Slovensku, prvé dve priečky v parlamentných voľbách obsadilo OĽANO a za ním druhý SMER-SD. V prípade SMER-u sa však v Piešťanoch nepotvrdila jeho vraj silná dôchodcovská podpora a získal v kúpeľnom meste o jedno percento menej ako v rámci celého Slovenska. A to aj napriek tomu, že skupina dôchodcov je v kúpeľnom meste pomerne výrazne zastúpená.

Červeň z hanby na lícach by však Piešťanci mali mať zo zisku kotlebovcov, i keď je nižší ako celoštátny. A to najmä z dôvodu, že kúpeľné mesto v jeho súčasnej podobe vybudovali Winterovci. Rodina ktorá doplatila na svoj židovský pôvod a vo fašistických koncentračných táboroch našli smrť aj jej členovia.

A práve kotlebovci vyvražďovanie židov radi bagatelizujú a naopak, zodpovedných z týchto zverstiev obdivujú.

Výsledok 7,01 % hlasov (1148 voličov) v Piešťanoch je takmer o jedno percento nižší, ako je celoštátny zisk pre kotlebovcov.

Ale i tak je to dozaista dôvod pre zamyslenie sa nad tým, prečo v meste, ktoré sa mestom stalo najmä vďaka rodine potomkov maďarských židov, majú obdivovatelia fašistického režimu z 2. svetovej vojny vôbec nejakú podporu.

V každom prípade Piešťany vďaka veľkému volebnému úspechu obyčajných ľudí získajú v Národnej rade Slovenskej republiky v tomto volebnom období výrazné zastúpenie. Do národnej rady za OĽANO zasadne poslankyňa trnavskej župy Lucia Drábiková, predseda Občiansko-demokratickej mládeže Andrej Stančík, ale aj náčelník piešťanskej mestskej polície Marcel Mihalik.

V prípade piešťanskej polície tak dôjde aj k zaujímavému „úkazu“. Z jej radov na štyri roky z dôvodu nástupu do volenej funkcie odíde náčelník M. Mihalik a po štyroch rokoch v poslaneckých laviciach za kotlebovcov sa do radov piešťanskej mestskej polície, ak si nenájde niečo iné, vráti radový policajt Stanislav Drobný.

A tak kým na štvortisícový poslanecký plat si bude zvykať náčelník Mihalik, naopak, mestský policajt Drobný si bude po štyroch rokoch od neho odvykať.

Za kotlebovcov v národnej rade na ďalšie štyri roky ostáva už len jediný Piešťanec – Martin Beluský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav