PFK posilnili pred jarnou časťou dvaja mladíci

Futbalisti PFK Piešťany sa intenzívne pripravujú na jarnú časť piatej ligy západ, kde sa po prvej polovici sezóny nachádzajú na tretej priečke. Prezident klubu Ján Stachura nám prezradil novinky, ktoré sa v tíme z Piešťan udiali počas zimnej prestávky a poodkryl aj ciele družstva seniorov do jarnej časti súťaže.

Piešťany posilnil pred jarnou časťou Adam Grík. © FC Spartak Trnava

„Príprava družstva prebieha od polovice januára výlučne v domácich podmienkach. Na domácej pôde sme v príprave privítali zatiaľ družstvá Červeníka, Pezinku, Vrbového, Žabokrekov a Jaroviec,“ uviedol prezident PFK Ján Stachura.

V tíme, ktorý vedie tréner Martin Javorka došlo počas zimnej prestávky k minimálnym zmenám, no aj o tých nám viac povedal J. Stachura:  „Počas jesene sa nám káder vykryštalizoval do určitej podoby. Najdôležitejšou správou je, že kostra tímu ostala pokope. Z odchodov je najciteľnejšou stratou odchod bývalého kapitána dorastu Patrika Polačika, ktorý ukončil futbalovú kariéru a presedlal na triatlon. V ktorom mu mimochodom chceme zaželať minimálne toľko úspechov, ako vo futbale a chceme sa mu poďakovať za jeho pôsobenie v klube.“

„Na jeho pozíciu sme angažovali Adama Gríka zo Spartaka Trnava, ktorý sa ukazuje, že bude viac než adekvátnou náhradou. Okrem neho je posilou tímu aj Dominik Némethy. Káder sme sa snažili doplniť citlivo v súlade s našou filozofiou. Obaja noví hráči sú mladí a perspektívni a javia sa zatiaľ veľmi dobre,“ pokračoval Stachura. Grík hral naposledy v staršom doraste Spartaka Trnava a s červeno-čírnou mládežou je spojený aj Dominik Némethy, pred príchodom do Piešťan hráč Hrádku.

Futbalisti Piešťan majú vždy tie najvyššie ambície a nebude tomu tak ani v druhej polovici súťažnej sezóny. Tá odštartuje 15. marca a Piešťanci sa hneď predstavia na trávniku prvého tímu tabuľky z Radimova. „Do jarnej časti sezóny sú ciele stanovené jednoznačne. V základnej časti skončiť do štvrtého miesta, čo nám zabezpečí účasť v skupine o postup. V nej sa chceme dostať čo najvyššie, aj keď odstup prvého družstva tabuľky Radimova od zvyšku ligy je veľký. Prax minulých rokov však ukázala, že postúpiť sa dalo aj z druhého miesta a my o to budeme určite bojovať do posledného kola,“ zakončil Stachura.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav