Najviac podnetov počas volieb riešila polícia v trnavskom kraji

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. marca 2020, 08:26

Polícia SR zaznamenala počas volieb do Národnej rady SR 53 podnetov, z toho sedem trestných oznámení. Na tlačovej konferencii v súvislosti s oficiálnym vyhodnotením parlamentných volieb to uviedol viceprezident Policajného zboru (PZ) Róbert Bozalka.

(Autor: FB Polícia)

„V prípade trestných oznámení išlo o tri prípady výtržníctva, dva prípady ohovárania, jeden prípad marenia prípravy a priebehu volieb a referenda a jeden prípad nepriamej korupcie,“ spresnil viceprezident polície.

Polícia takisto riešila deväť priestupkov. Najviac podaní bolo zaevidovaných v Trnavskom kraji (16) a najmenej v Trenčianskom a Nitrianskom kraji – po štyri podnety.

„V rámci celého obdobia, teda obdobia pred voľbami zaznamenala polícia celkom 91 podnetov, z toho bolo 24 trestných oznámení, 15 priestupkov a iných podnetov bolo 52,“ dodal Bozalka.

Voľby z pohľadu polície i napriek spomínaným prípadom hodnotí ako pokojné. „Nedošlo k vážnejšiemu narušeniu verejného poriadku,“ objasnil. V nasadení bolo počas volebnej soboty vyše 6600 policajtov, z toho 4600 sa venovalo zabezpečeniu volieb.

TS Polícia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj