Našinci žijúci na Morave šli voliť do Kútov, ale Piešťancovi v Británii prišli volebné lístky poštou neskoro

  • Nezaradené / Spravodajstvo / Región
  • 29. februára 2020, 18:27

Voľby do Národnej rady SR prebiehajú v piešťanskom okrese až na jeden podnet, keď si člen okrskovej volebnej komisie obliekol tričko s menom kandidáta, čo riešila ako porušenie moratória aj predsedníčka Alena Vráblová, bez problémov.

Voľby do NR SR 2020 (Autor: md)

Členovia okresnej volebnej komisie navštevujú priebežne okrsky aj na vidieku.  Občania pristupujú k voľbám zodpovedne aj napriek nie veľmi príjemnému počasiu, keď pocitovo je vonku okolo nuly, pričom teplomer v Piešťanoch popoludní ukazoval osem stupňov . „Zdá sa, že volebná účasť bude veľmi dobrá. Ale chcem upozorniť, že volebné moratórium bude pre úmrtia a prerušenie volieb vo volebných miestnostiach (vo Veľkom Krtíši a Banskej Bystrici) o hodinu posunuté, aj keď voľby u nás skončia o desiatej, a my môžeme začať s rátaním hlasov,“ uviedla A. Vráblová.

„Žijem v Brne, šla som odvoliť do Kútov, spolu so mnou išli v aute ďalší traja Slováci žijúci na Morave,“ uviedla  pre náš týždenník 26-ročná Piešťanka.

Možnosť zapojiť sa do volieb však nemal mladý Piešťanec, ktorý hoci požiadal už v decembri o zaslanie hlasovacích lístkov, tie mu do Veľkej Británie, kde pôsobí, prišli neskoro. Z Británie ich na Slovensko už pošta nevedela doručiť v požadovanom termíne volieb.

 „Hlasovacie lístky z Piešťan boli odoslané 20.2.2020,  ale bohužial dorazili do Veľkej Británie až 25.2.2020. Keď som ich išiel ďalší deň odovzdať, pošta mi povedala, že nemajú spôsob ako ich na Slovensko dostať včas. Preto mi bolo znemožnené hlasovanie v parlamentných voľbách a chcem na toto upozorniť. Žiadosť o zaslanie hlasovacích lístkov som posielal prvý raz ešte v decembri 2019,“ uviedol náš čitateľ, ktorý k emailu s informáciami priložil  nielen žiadosť o možnosť voliť poštou z dňa 16. decembra2019,ale aj obálku s dátumom 20.2. 2020, kedy mu boli prvou triedou odoslané hlasovacie lístky z Piešťan do Edinburgu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava