Piešťanci panikária: Pre koronavírus skupujú potraviny

Už včera sa zdalo, že našinci sa rozhodli predzásobiť potravinami, z dôvodu rozšírujúceho sa výskytu nového koronavírusu v Európe. Dnes ráno sa však zákazníkom piešťanského hypermarketu naskytol zaujímavý pohľad. Ľudia stihli trvanlivé potraviny takmer vykúpiť.

Do schránky nám pristála foto čitateľa s vybrakovanými regálmi.

Ak vám doma chýba ryža, cestoviny, múka a či azda nejaké konzervy, je otázne, či sa vám ich vôbec podarí do domácej špajze dokúpiť. Medzi ľuďmi sa začína šíriť panika a obchody vzali útokom. Trvanlivé potraviny z regálov miznú rýchlejšie ako teplé rožky.

Podľa odborníkov je dobré mať nejakú základnú zásobu trvanlivých potravín v domácnosti, avšak to je štandardne odporúčané aj bez hrozby šíriaceho sa ochorenia COVID-19. Ten bol potvrdený u pacientov v Rakúsku, na Slovensku bolo všetkých 113 testovaní s negatívnym výsledkom.

Ministerstvo zdravotníctva zároveň komentuje aj to, že v uplynulých 24 hodinách sa zvýšila intenzita „zaručených správ“ o potvrdenom prvom ochorení COVID-19 na Slovensku. Upozorňuje pritom, že šírenie poplašnej správy sa považuje za trestný čin.

Všetky potrebné informácie o koronavíruse nájdete na stránke Úradu verejného zdravotníctva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila