Dom umenia: Jedna vstupenka – dva koncerty

Už 11. marca o 19.00 h si milovníci kultúry môžu vychutnať koncert so svetovými menami. Štátny komorný orchester Žilina vystúpi na pódium Domu umenia Piešťany spolu so Speváckym zborom Lúčnice a svetoznámymi sólistami.

Symfonický orchester VŠMU

Koncert sa uskutoční pri príležitosti 250. výročia narodenia skladateľa Ludwiga van Beethovena a 140. výročia narodenia generála Milana Rastislava Štefánika.

ŠKO Žilina bude dirigovať Leoš Svárovský, Spevácky zbor Lúčnica zasa Elena Matušová. V programe sa predstaví český klavirista Ivo Kahánek, ktorý si získal povesť jedného z najpôsobivejších umelcov svojej generácie v celosvetovom meradle a slovenská mezzosopranistka Jana Kurucová, ktorej sláva siaha ďaleko za hranice našej krajiny.

Program tvorí Beethovenova predohra Coriolan op. 62, predstavenie bude pokračovať Mozartovým klavírnym koncertom č. 20 d mol KV 466. Po prestávke odznie Symfónia č. 4 In memoriam M. R. Štefánik z dielne Petra Martinčeka z roku 1962.

Po zakúpení vstupenky na toto predstavenie máte možnosť bezplatne navštíviť v pondelok 9. marca koncert Symfonického orchestra Vysokej školy múzických umení v Bratislave. O 19.00 h sa študenti predvedú s dielami Beethovena, Stravinského i Kusevického, pričom dirigovať bude Marián Lejava a sólo na kontrabas zahrá Filip Jaro. Stačí ukázať vstupenku na stredajší koncert.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj