Služby mesta už začali zametať po zime

V kalendári svieti koniec februára, no vonku to už dlhšiu dobu vyzerá, akoby prišla jar. Aj preto sa v Službách mesta Piešťany rozhodli pozametať ulice od štrku.

Onedlho z ciest a chodníkov opäť zmizne všetok inertný materiál. (Autor: autor)

Slnko svieti, po snehu ani stopy, no v meste sa ešte stále nachádza inertný materiál, ktorý na komunikácie vysýpajú pracovníci Služieb mesta Piešťany (SMP), keď hrozí, že by sa mohlo pre poľadovicu či snehovú pokrývku šmýkať. Už to však dlho nepotrvá a opäť budeme chodiť po chodníkoch bez ostrých kamienkov, štrku a prachu.

„Zametanie ulíc sa vzhľadom k tohtoročnej zime-nezime už začalo. Zametacie autá ukončujú ročné servisné prehliadky a vodiči dočerpávajú dovolenky v týchto dňoch,“ uviedla riaditeľka SMP Hana Dupkaničová. Pracovníci musia pozametať 104 cestných kilometrov a dvesto kilometrov chodníkov. Počas jesene a zimnej údržby sa pojazdná rýchlosť zametacieho vozidla pohybuje v priemere dva-tri kilometre za hodinu a z tohto dôvodu sa zametanie jednotlivých úsekov posúva z jedného alebo dvoch dní na tri až štyri dni. Podľa SMP pre neohľaduplnosť niektorých občanov, ktorí si upratujú svoj dvor a neporiadok s lístím ukladajú na mestské komunikácie, niekedy trvá zametanie aj päť dní.

Po cestách a chodníkoch prídu na rad parkoviská a bočné časti ciest, kde bežne stávajú autá. Každoročne príde výzva, kedy treba z akej ulice autá preparkovať, aby sa zametacie auto dostalo až k obrubníkom a upratovanie bolo efektívne. Vždy sa však nájde niekoľko vodičov, ktorí to odignorujú a svoje vozidlo nechajú zametacím autom obchádzať, čím údržbu zbytočne komplikujú.

Všímajte si preto, či nepribudlo na ulici prenosné dopravné značenie s dátumom, kedy treba auto preparkovať. Harmonogram zametanie parkovísk zverejníme aj v Piešťanskom týždni, keď bude k dispozícii.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel