Vodiči na Bratislavskej parkujú priamo v zeleni

Rekonštrukcia chodníka na Bratislavskej ceste v Piešťanoch mala okrem nového cyklochodníka priniesť aj väčšiu plochu zelene. Ako dlho však vydrží, je otázne. Poškodzujú ju totiž vodiči áut.

Zdroj: Odkaz pre starostu

Na portáli Odkaz pre starostu sa objavil podnet, ktorý poukazuje na parkovanie na zrekonštruovanej Bratislavskej ceste. Auto stojí priamo na zeleni a zadným nárazníkom tlačí do vysadených krov. Podľa našich informácií to nie je ojedinelý prípad.

Niektorí obyvatelia, respektíve zákazníci tamojších prevádzok, tak „vyriešili“ problém, ktorý po rekonštrukcii komunikácie vznikol. Doposiaľ totiž zvykli parkovať na bočných stranách cesty, no po obnove sa tieto zmenili na zeleň, prípadne sa stali súčasťou cyklochodníka.

Ako sme však už pred časom informovali, na žiadnom okraji komunikácie v celej dĺžke Žilinskej a Bratislavskej cesty naprieč Piešťanmi, nakoľko ide o štátnu cestu prvej triedy, nie je dovolené parkovať. Táto skutočnosť vyplýva z technickej normy STN 73 6110, ktorá rieši projektovanie miestnych komunikácií. Rovnako by tak obyvatelia nemali parkovať ani na vjazdoch k domom, keďže nejde o parkovacie miesta, ale iba o spomínané vjazdy.

Mnohí obyvatelia sa tak dostali do patovej situácie, že do dvora sa im auto nezmestí, podľa zákona ho pred domom parkovať nesmú a najbližšie by svoje vozidlá mohli zaparkovať azda až pri okresnom úrade.

Ani toto ale nie je relevantný dôvod na hulvátske parkovanie priamo v zeleni, najmä keď jej práve v tejto lokalite naozaj nie je prebytok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava