Postúpia Čajky do Final Four Európskej ligy? Rozhodne sa tento týždeň!

V sezóne basketbalistiek Piešťanských Čajok už pomaličky ide do tuhého. Počas tohto týždňa odohrajú basketbalistky z kúpeľného mesta oba štvrťfinálové zápasy play-off Európskej basketbalovej ligy žien EWBL proti ruskému BC Rostov na Done. Čajky sa najskôr predstavia v ruskom veľkomeste v stredu 26. februára a odveta v piešťanskej Diplomat aréne sa odohrá hneď v sobotu 29. Februára (17:00).

Počas tohto týždňa odohrajú basketbalistky z kúpeľného mesta oba štvrťfinálové zápasy play-off Európskej basketbalovej ligy žien EWBL proti ruskému BC Rostov na Done. (Autor: Laco Duračka)

Štvrťfinále play-off EWBL sa hrá systémom doma-vonku, kde o postupujúcom rozhoduje celkové skóre dvojzápasu. Final Four EWBL sa uskutoční v českom Brne 21. – 22. marca, kam sa už kvalifikovali Žabiny Brno, bieloruský Tsmoki Minsk a ruský Dynamo Novosibirsk. Štvrtý účastník vzíde práve z dvojice Piešťanské Čajky a BC Rostov na Done.

Rostov je účastníkom druhej najvyššej ruskej súťaže, kde v aktuálnom ročníku dominuje a patrí mu prvá priečka. Rostov hrá v EWBL druhý rok po sebe, v minulom ročníku sa vo svojej premiérovej sezóne dokonca dokázal prebojovať do Final Four, ktoré organizoval na domácej palubovke. V ňom obsadil tretiu priečku, keď v boji o bronz zdolal Žabiny Brno 74:65.

„Už v skupinovej fáze sme sa stretli s dvomi ruskými tímami a Rostov hrá podobným štýlom, takže to pre nás nebude úplná neznáma. Ide o minuloročný bronzový tím EWBL a v druhej najvyššej ruskej súťaži si v aktuálnej sezóne počínajú suverénne. Rostov má svoju kvalitu, no je to hrateľný súper, takže našim cieľom je vybojovať postup medzi najlepšie štyri tímy EWBL,“ povedal pred štvrťfinálovým dvojzápasom tréner Čajok Richard Kucsa.

Čajky okrem štvrťfinálového dvojzápasu čaká aj náročné cestovanie. Už v pondelok cestovali do Prahy, odkiaľ v utorok ráno odleteli do Rostova s medzipristátím v Moskve. Rovnaká cesta ich čaká po zápase, odkiaľ sa vrátia až vo štvrtok večer, takže na prípravu na odvetu budú mať len jeden deň. „Takto to vyzerá vo veľkom basketbale. Cestovanie je spojené s účinkovaním v medzinárodných súťažiach. Nie sme jediní, ktorí niečo podobné absolvujú, takže sa s tým musíme vysporiadať,“ povedal pred cestou športový manažér Tomáš Horký.

Program štvrťfinálových zápasov play-off EWBL:

26.02.2020 19:00 BC Rostov na Done – Piešťanské Čajky

29.02.2020 17:00 Piešťanské Čajky – BC Rostov na Done

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav