Podhoranka ženila starého mládenca, prezidentka ho omilostila

  • Podujatia / Spravodajstvo / Región
  • 25. februára 2020, 14:38

V Lančári si Podhoranka podmanila originalitou a humorom nielen ľudí z okolia, ale aj východniarov a kolegov z Českej republiky. Dokázala, že humor, irónia a nadsádzka sú životabudiče, ktoré na vnímavé publikum okamžite zaberú. Ich energia sa minulú sobotu rozlievala po pódiu, na parkete i v kuchyni lančárskeho „kulturáku“, z ktorej vychádzala vôňa kapustnice.  

Hneď po fašiangovej pochôdzke sa rozprúdila tanečná zábava. Chlapi nestrácali čas, zvŕtali svoje partnerky aj seba. Ženy prijali tú výzvu s nadšením a každá si tancovačku užívala. Medzi jednotlivými blokmi programu vyhrávala kapela prudko chytľavé vypaľováky.

Každý bol najviac zvedavý, čo Podhoranci vykumštujú tento rok. Tí zapojili nielen fantáziu, ale aj novú generáciu, takže mladí členovia súboru mali možnosť zatancovať si „vrabčáka“ aj vystúpiť v „revuálnom“ programe. Chodili napríklad s metrom po Bratislave.

Nechýbali televízne noviny, scénky, hlásateľka, rodinné prípady, správy, večerníček s nevšednou zápletkou za kríkom s vlkom, poľovníkom aj babičkou, správy z regiónu, odhalenie diania v kúpeľoch Brusno, nazretie do súdnej siene a zakrepčenie si dynamického gréckeho tanca „(Z)orba“.

Podhoranci sa už roky pokúšajú o zmenu. Chcú oženiť harmonikára Miška, starého mládenca, ktorý si podľa nich nadmieru užíva nespútanej slobody. A tak mu v súdnej sieni vymerali trest – vybrali mu nevestu. Ale akú?

Keď ju Miško zbadal, skoro omdlel. Našťastie, prišla depeša – omilostenie od samotnej pani prezidentky, ktorá Michalovi odpustila trest za obťažovanie fitnesiek v kúpeľoch Brusno. A tak nevestu Emila núkali dohadzovačky publiku. Celá paráda sa ukončila veľkým radostným gréckym tancom „(Z)orba“, ktorý si v závere zatancovali nielen účinkujúci, ale aj ich hostia.

Vtipné komentáre sprevádzali aj rozlúčku s basou, jej pochovávanie, a každý sa už tešil na bohatú tombolu. Podaktorí si na ňu kúpili desiatky lístkov a sklamaní určite neodchádzali. Zábava pokračovala do skorých ranných hodín. Podhoranka v ten deň možno o niečo ťažšie niesla basu v Pečeňadoch, ale keďže ide o trénovaných borcov, ktorých zavolali na pochôdzku aj do Vrbového, niet pochýb, že všetko zvládli so cťou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava