Čajky s prehľadom zdolali B. Bystricu na „neutrálnej palubovke“ v Prievidzi

Sedemnáste kolo najvyššej ženskej extraligy uzavrel nedeľný súboj v Prievidzi. V Niké aréne si proti sebe zahrali Banská Bystrica a Piešťanské Čajky. Favoritky z kúpeľného mesta zvíťazili jasne 81:38.

Do zostavy Piešťanských Čajok sa po takmer piatich mesiacoch vrátila Terézia Sailerová. (Autor: Laco Duračka)

Ženská extraliga sa do Prievidze vrátila po dlhých 23 rokoch. Hoci na Hornej Nitre je mužský basketbal športom číslo jedna, ženský basketbal sa z Prievidze vytratil už dávno. Partia miestnych basketbalových nadšencov sa to však chystá zmeniť a zápas Piešťanských Čajok s Banskou Bystricou mal prispieť k spopularizovaniu ženského basketbalu v tomto meste.

Do zostavy Piešťanských Čajok sa po takmer piatich mesiacoch vrátila Terézia Sailerová, ktorá sa doposiaľ zotavovala z operácie zraneného ramena, ktoré utrpela hneď v prvom kole extraligy.

BK ŠKP 08 Banská Bystrica – Piešťanské Čajky  38:81 (12:24, 19:44, 27:63)

Banská Bystrica:  Striešová 8, van Dalen 6, Žilinská 6, Grigerová 4, Oborilová 2 (Vargová 6, Háberová 2, Holíková 2, Mesárošová 2, Šimčíková 0)

Piešťanské Čajky :  Kuniecová 16, Páleníková 15, Hamilton-Carter 12, Faye January 10, Hašková 4 (Lubin 10, Dovčíková 9, Majtásová 3, Sailerová 2)

TH: 4/7 – 14/17, trojky: 4 – 7, fauly: 14 – 10, Štvrtiny: 12:24, 7:20, 8:19, 11:18. Rozhodovali: Bara, Bartoš, Obertová. Hralo sa v Prievidzi.

Lucia Krč Turbová, asistentka trénera Piešťanských Čajok: „Treba poďakovať bystrickému klubu, že sa podujal niečo také zorganizovať. Prajem si a verím, že sa aj takýmito akciami podarí naštartovať dievčenský prievidzský basketbal, keďže chlapčenská zložka tu funguje pekne. Čo sa týka zápasu, z našej strany to bola vzhľadom na náš nabitý program povinná zastávka medzi cestami na európske súťaže, ktorú sa nám s výnimkou pár hluchých miest podarilo dobre zvládnuť. Teší nás postupný návrat dievčat, ktoré vzhľadom na zranenia dlhšie pauzovali. Od tejto chvíle sústredíme už všetky naše sily na prvý štvrťfinálový zápas EWBL, ktorý odohráme najbližšiu stredu v ruskom Rostove.“

Tereza Sailerová, hráčka Piešťan: „Sme radi, že sme boli súčasťou návratu ženského basketbalu do Prievidze. Hrali sme proti Banskej Bystrici, čo je tabuľkovo slabší super a to sme aj potvrdili. Snažili sme sa využiť tento extraligový duel aj ako prípravu na nadchádzajú zápasy. Nastúpili všetky hráčky a každá z nás prispela i bodmi. Pre mňa to bol prvý zápas po zranení a som rada, že som ho mohla odohrať v takej perfektnej atmosfére akú ponúkla prievidzská aréna a naši piešťanskí fanúšikovia, ktorí za nami pricestovali.“

Počas tohto týždňa odohrajú basketbalistky z kúpeľného mesta oba štvrťfinálové zápasy play-off Európskej basketbalovej ligy žien EWBL proti ruskému BC Rostovu na Done. Čajky sa najskôr predstavia v ruskom veľkomeste v stredu 26. februára a odveta v piešťanskej Diplomat aréne sa odohrá hneď v sobotu 29. Februára (17:00).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav