Víchrica Yulia mieri na Slovensko, škody spôsobí aj v regióne

  • počasie / Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 23. februára 2020, 09:49

Dnes to vypukne. Blíži sa k nám veľmi silný vietor, ktorý neobíde žiaden kút Slovenska. Najveternejšie bude na horách, ale silnému vetru sa nevyhnú ani nižšie polohy a to predovšetkým na západe Slovenska. Nepriaznivý bude silný, nárazový vietor, ktorý bude opäť spôsobovať škody.

Vietor na Slovensku už silnie, ale to hlavné príde až v noci. Buďte preto opatrní.  (Autor: shmu)

Problémy bude spôsobovať lejak, neskôr sneženie a aj búrky, ale predovšetkým veľmi silný vietor. Silný, západný, nárazový vietor sa očakáva na celom území od nedeľňajšieho večera až do pondelka a spôsobí škody. Energetici aj hasiči tak budú mať opäť raz plné ruky práce.

Bude to mať na svedomí tlaková níž Yulia. Silný vietor už v týchto chvíľach silnie v Podunajskej nížine a to predovšetkým na juhozápade. Nárazy vetra sa tu však pohybujú zatiaľ len okolo 50 až 70 km/h. 

Popoludní sa silný vietor prechodne upokojí, no po zotmení Slnka to príde a silný vietor začne naberať na sile na celom našom území.

Tá najhlavnejšia a najintenzívnejšia vlna vetra by mala na naše územie doraziť okolo 22:00 až 23:00 hod., kedy k nám od severu začne postupovať studený front. Práve na jeho čele sa očakáva výrazné zosilnenie vetra. Najsilnejšie nárazy sa očakávajú medzi 22:00 až 04:00 hod.

Na našom území by nárazy vetra mali dosahovať aj v nižších polohách od 60 do 90 km/h. Na západe môže v nižších polohách fúkať až cez 100 km/h.

iMeteo.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela