Hlavina opäť zahrala Štepkovo dielo

Divadlo Hlavina opäť zavítalo do piešťanského Domu umenia. Radošinci sa tentoraz preplnenému hľadisku predstavili hrou Stanislava Štepku s názvom Konečná stanica. Nechýbali vtipné dialógy, zamyslenia, odkazy, a to všetko popretkávané hudobnými vstupmi.

Radošinci priniesli do Domu umenia veľa smiechu. (Autor: autor)

Herci z Radošiny venovali milovníkom činoherného umenia valentínsky darček. S Konečnou stanicou vystúpili v Dome umenia v piatok 14. februára a mnohých tým veľmi potešili. Stačil pohľad na preplnenú sálu kultúrneho zariadenia a bolo jasné, že Hlavina má v Piešťanoch svoju stabilnú fanúšikovskú základňu.

Konečná stanica pochádza z pera Stanislava Štepku. Na stanicu počas predstavenia prichádzajú vlaky a privážajú ľudí s rôznymi životnými príbehmi, radosťami, plánmi… Smútky i šťastie prežívajú aj obyvatelia stanice, ktorá si roky žije svojím zabehnutým životom, pokiaľ sa jedného dňa nestane niečo nečakane nepríjemné. Vyšetrovanie závažnej udalosti sa stane sondou do duší jednotlivých postáv, do ich snov, nádejí i zlyhaní.

Piatkové predstavenie bolo plné humorných situácií, vtipných dialógov, trefných poznámok, ale aj príležitostí na zamyslenie. A ako je to pri „štepkovských“ hrách obvyklé, nechýbali ani hudobné vstupy, ktoré oddeľovali jednotlivé obrazy.

Konečná stanica mala v Radošinskom naivnom divadle premiéru v roku 1997, aktuálna je však dodnes. Divadlo Hlavina ju uvádza ako svoju devätnástu inscenáciu, v silnom hereckom i speváckom obsadení. Na pódiu sa v piatok predstavili Bohuš Močko, Martina Krištofová, Matej Močko, Kristína Jančovičová, Martin Mihalik, Lenka Gálisová a ďalší.

Divadlo Hlavina vzniklo v Radošine v roku 2000 a nesie názov po najkrajšom, nikdy nezamŕzajúcom, no dnes už neexistujúcom radošinskom jazere Hlavina. Odvtedy sa súboru s veľmi dobrým diváckym ohlasom podarilo každoročne naštudovať a počas podujatia Radošinské Vianoce premiérovo uviesť už dvadsať titulov. S tými vystupujú nielen v Radošine, ale hosťujú i v kultúrnych domoch na západnom Slovensku. V Piešťanoch sa im rok čo rok darí prilákať niekoľko stoviek nadšených divákov.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila