Za vypílené sakury chcú obyvatelia z Vrbovskej rovnaké stromy

Pozdĺž Vrbovskej cesty v Piešťanoch v časti, ktorá lemuje areál priemyselnej firmy For Clean, pracovníci Služieb mesta Piešťany vykonali ešte počas mrazivých dní tejto zimy orez stromov. Presnejšie povedané, vypílili staré čerešne sakury.

Chodník popri Vrbovskej ceste osirel, chcú tam nasadiť lacnejšie liesky. (Autor: foto: autor)

Odstránili posledné tri japonské čerešne z pôvodného početnejšieho stromoradia ešte z čias minulého režimu. Na jar krášlili, v lete poskytovali blahodarný tieň.

Zaujímalo nás, či správcovia zelene nahradia starú zeleň za novú. Dozvedeli sme sa, že nahradia iba posledné tri vypílené stromy. „Namiesto troch kusov sakúr je na pozemku plánovaná výsadba liesok tureckých v priebehu jesene 2020,“ uviedol Stanislav Verchola, vedúci strediska verejnej zelene Služieb mesta Piešťany.

„Možno by mesto mohlo siahnuť troška hlbšie do vrecka a zvážiť nákup pôvodných stromov. Sakury do tejto štvrte patria neodmysliteľne ako tie na Námestí SNP. A neboli tu iba tri, kedysi ich bolo viac, len vypílené stromy mesto nenahradilo. Miesta je v tejto časti dosť a aj takýmto spôsobom môžeme zabojovať proti globálnemu otepľovaniu,“ konštatoval obyvateľ priemyselnej štvrte. 

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava