Takéto „coolové“ masky sa často nevidia!

Fašiangy vrcholia a s nimi aj u detí obľúbené karnevalové zábavy. Veď kto by nemal rád popoludnie plné súťaží, odmien, zábavy a smiechu? Pre svojich zverencov v školskom klube detí zorganizovali už tradičný karneval aj vychovávateľky na Základnej škole na Holubyho ulici v Piešťanoch.

Neuveriteľná podoba - Dominik Menyhart ako člen skupiny Beatles. (Autor: foto: autor)

Na karnevale sa každoročne stretávajú žiaci prvého stupňa, no kým doposiaľ bola miestom diania školská jedáleň, tento rok zamaskované deti zavítali do priestoru telocvične.

Všetky štyri ročníky sa postavili proti sebe v rôznych disciplínach vždy prostredníctvom vybraných zástupcov triedy. Niektorí skúšali podliezať latku, iní svojim spolužiakom hádzali do koša na chrbte tenisové loptičky. Ďalší si otestovali fyzickú zdatnosť, keď kamaráta ťahali niekoľko metrov na deke. Zaujímavou disciplínou bola i skúška motoriky. Žiaci sa pokúšali čo najrýchlejšie prekladať plastové poháriky, až kým im namiesto kopy priesvitných nezostal v ruke len červený.

Víťazi jednotlivých disciplín získali od vychovávateliek aj sladkú odmenu. To však nebolo všetko, dôležitou súčasťou karnevalu bolo totiž hodnotenie masiek. Na Holubyho sa objavilo celé ozbrojené komando, teda prišiel policajt i policajtka, FBI, vojak. Chlapci sa prezliekali aj za spidermanov či batmanov, nechýbali ani športovci – futbalisti či dokonca potápači. Piráti, kostlivci, Dracula, kuchári či Pikaču sa striedali s Fridou Kahlo, čarodejnicou alebo dieťaťom kvetov.

Škola sa dokonca stala azda jediným miestom, kde sa vedľa seba stretli John Lennon a Billie Eilish. A práve člen legendárnej kapely Beatles sa stal jedným z dvojice žiakov ocenených za najkreatívnejšiu ručne vyrobenú masku. Dominik Menyhart totiž akoby z oka vypadol svojej svetoznámej predlohe. Vychovávateľky sa obdobným ocenením rozhodli ovenčiť aj zeleného, pozornosť pútajúceho Lukáša Michalca.

Okrem týchto dvoch žiakov si ocenenie odniesli aj ďalší. Spoločne si zatancovali, zaskákali, zaspievali pesničky ako Jede jede mašinka alebo už viac ako 15-ročný hit Dragostea din tei.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila