Čajky v Mechelene o prvé miesto v skupine CEWL

Piešťanské Čajky čaká vo štvrtok posledný zápas v A-skupine Stredoeurópskej ligy CEWL, keď sa predstavia na palubovke belgického Mechelenu. Oba tímy už majú istý postup na finálový turnaj Final Four a práve ich vzájomný duel rozhodne o konečnom víťazovi skupiny a následnom nasadení do finálového turnaja.

Piešťanské Čajky budú patriť k najväčším favoritkám najvyššej ženskej súťaže. © L. Duračka

Oba tímy majú pred posledným vzájomným duelom zhodnú bilanciu šiestich víťazstiev a jednej prehry. Boli to práve Piešťanské Čajky, ktoré ako jediné dokázali Mechelen poraziť, keď ho zdolali na domácej palubovke začiatkom decembra 66:55. Mechelen sa zatiaľ v kvalitnej belgickej lige nachádza na piatej priečke.

„Radi by sme zakončili skupinovú fázu víťazstvom a vybojovali si tak lepšiu pozíciu do play-off. Nečaká nás nič jednoduché, Mechelen je najmä v domácom prostredí veľmi silný. Navyše aj čas zápasu je trochu netradičný, keďže sa hrá až o 20:30, no s tým sa musíme vysporiadať,“ uviedol pred cestou do športový manažér Tomáš Horký. 

Podľa našich informácii by mal byť práve belgický Mechelen organizátorom záverečného turnaja Final FOur, ktorý sa usktutoční 28. – 29. marca. Už s istotou sa na ňom predstavia Piešťanské Čajky, Kangoeroes Mechelen a postupujúci z B-skupiny Žabiny Brno a BC Pharmaserv Marburg z Nemecka. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav