Klavírne nádeje sa predstavili v Dome umenia

Piešťanská základná umelecká škola dennodenne pripravuje okrem tanečníkov a výtvarníkov aj muzikantov. Medzi stovkami nadaných detí sú i tie, čo sa poctivo pripravujú hodiny sediac za klavírom. To, čo sa doposiaľ naučili, predviedli v utorok 11. februára v Dome umenia Piešťany.

Talentované deti zasadli za klavírne krídlo počas Zimného koncertu. (Autor: am)

Riaditeľ školy Kamil Vavrinec sa na úvod poďakoval pedagógom, ktorí deti pripravujú počas celého roka nielen na koncerty, ale napríklad aj súťaže. Pri mikrofóne ho vystriedal a umeleckým podvečerom sprevádzal taktiež študent hry na klavíri Martin Bačík.

Deti postupne zahrali najrôznejšie melódie. Niektorí siahli po vážnych skladbách, v podaní iných zazneli i populárne piesne. Niekoľko detí dokonca zanôtilo vlastnú tvorbu.  S dielami sa predstavili žiaci piatich pedagogičiek – Kataríny Čermákovej, Larisy Krivoščekovej, Márie Marcinkovej, Renáty Polonskej a Tatiany Váryovej.

Ako pripomenula riaditeľka Domu umenia, Edita Bjeloševičová, tento kultúrny stánok vznikol ako scéna, kde sa mali predstavovať profesionálni umelci. Podľa nej je však veľmi obohacujúce, že sa môžu na scéne predstaviť aj amatérski umelci, ktorí sa možno časom budú hudbe či inému druhu umenia venovať aj profesionálne. A možno sa už v nasledujúcej jubilejnej 40. divadelnej sezóne predstavia na doskách ako členovia súborov ďalší, čo ako deti navštevovali práve hudobný odbor piešťanskej základnej umeleckej školy. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel