Stačí „nevhodná“ informácia o župe a tá hneď panikári

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 18. februára 2020, 08:00

Na našej webovej stránke piestanskydennik.sk sme 13. februára zverejnili komentár externého prispievateľa Jozefa Legényho. Nosnou myšlienkou bola informácia, že spoločnosť AtlasGlobal, ktorá vlani lietala z piešťanského letiska do tureckej Antalye, zbankrotovala. Župa okamžite na článok reagovala tlačovou správou, že informácie na našom webe sú nepravdivé.


AtlasGlobal, letecký prepravca z Piešťan do Turecka, zbankrotoval. (Autor: šupa)

Vraj už pred mesiacom bola podpísaná nová zmluva s iným leteckým prepravcom. Avšak majiteľ cestovnej kancelárie, ktorá leteckých dopravcov do Piešťan zabezpečuje, tvrdenia župy poprel.

To však nie je jediný raz, čo sa tlačový odbor Trnavskej župy snažil mediálnymi výstupmi prácu župy neobjektívne prikrášliť. Ale poďme poporiadku a najprv preukážeme, kto o letisku naozaj klame.

„Spoločnosť AtlasGlobal, ktorá v minulom roku lietala z piešťanského letiska do tureckej Antalye, ohlásila 12. februára 2020 začatie procesu bankrotu. Podľa prieskumu portálu, z ktorého je prebraná táto správa, zamestnanci nedostali posledné tri mesiace výplaty,“ uvádza v článku jeho autor Jozef Legény.

Na informáciu o krachu spoločnosti na našej webstránke okamžite reagovala Trnavská župa vyhlásením: „Cestovná kancelária ešte pred mesiacom uzavrela zmluvu s novým leteckým dopravcom.“ Svoje vyhlásenie zdôvodnila tým, že vraj chce vyvrátiť nepravdivé informácie zverejnené na webe Piešťanského týždňa.

Avšak na spravodajskom webe pnky.sk majiteľ spoločnosti, ktorá lety do Piešťan zabezpečuje, uviedol úplne iné informácie, ako sa snaží župa vnútiť verejnosti. „Do konca tohto týždňa podpíšeme zmluvu s novým dopravcom, ktorý akceptoval rovnaké letové dni, ako sme mali vlani,“ uviedol Roman Berkes, majiteľ spoločnosti Happy Travel.

Tlačový odbor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa snažil mediálnym výstupom obraz župy prikrášliť aj v ďalšom prípade.

Minulý týždeň sme v tlačenom vydaní Piešťanského týždňa a následne na webe piestanskydennik.sk zverejnili článok s názvom Lávka vedľa Krajinského mosta ostane uzavretá asi celý rok. V materiáli je uvedené, že lávka, ktorej samotné teleso patrí Mestu Piešťany, je položená na nosníkoch, ktoré sú súčasťou Krajinského mosta, ten patrí župe. Aj preto primátor mesta Peter Jančovič bol uznesením poslancov zaviazaný rokovať o spoluúčasti na jej oprave s TTSK.

Lávku vedúcu popri Krajinskom moste uzavreli v novembri minulého roka.

Na radnici nás informovali, že od župy už dostali písomné stanovisko, v ktorom je uvedené, že sa na oprave lávky nebude podieľať. „Kraj už dal vedieť, že na opravu lávky finančne neprispeje,“ napísali sme v článku.

Reakciou na túto informáciu bol telefonát hovorcu TTSK, ktorý žiadal text opraviť a napísať ho inak, lebo vraj bude oficiálne žiadať o opravu. To, že kraj na opravu lávky pre peších položenej na nosníkoch mosta, ktorý je v jeho vlastníctve, nedá ani euro, však hovorca potvrdil.

Trnavský župan Jozef Viskupič v úvode svojho nástupu do funkcie vyhlásil, že kraj ide vylepšovať tvrdou prácou. Avšak jeho tlačový odbor si to zrejme vysvetlil inak a obraz kraja vylepšuje zavádzajúcimi podkladmi do „protičlánkov“, prípadne naliehaním na novinárov so žiadosťou na „vylepšenie výrazov“ o TTSK.

Ale medzi letiskovou spoločnosťou a lávkou pre peších položenou na Krajinskom moste je aj iná paralela ako snaha o vylepšenie obrazu župy tlačovými výstupmi.

Viskupič bol minulý rok osobne žiadať piešťanských poslancov, aby letiskovej spoločnosti odpustili dlh na dani z nehnuteľnosti v objeme takmer 700-tisíc eur. Poslanci mu vyhoveli, lebo veď mesto je menšinovým vlastníkom letiska, a tak mu chce v neľahkej finančnej situácii pomôcť.

Ale čo ešte v čase o odpúšťaní dlhu poslanci nevedeli, je, že teraz im chýba takmer rovnaký objem peňazí v mestskej kase na opravu mestskej lávky, ktorá je súčasťou krajského Krajinského mosta. V tomto prípade však kúpeľné mesto u župana nepochodilo a na lávku od TTSK nedostane ani euro.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj