Diaľkoví plavci excelovali na majstrovstvách SR

V piatok na Valentína sa na Pasienkoch v Bratislave uskutočnili majstrovstvá SR v diaľkovom plávaní na 50 m bazéne 2020. Na majstrovskom podujatí sa zúčastnilo celkovo 156 účastníkov z 24 klubov.

Kristína Kiralová a Lucia Slámová z ŠKP Kúpele Piešťany. (Autor: R. Suchánek)

Športový plavecký klub Kúpele Piešťany na nich reprezentovalo 20 pretekárov.  Podarilo sa im vybojovať 8 medailových umiestnení, z toho  päť majstrovských titulov, čím v hodnotení klubov obsadili druhú priečku.

Najúspešnejšími  plavcami  podujatia boli Olívia Ana Špláková – Zmorová  (kategória 14-15 ročné) a  Filip Lányi (kategória 16- 17 roční). Obaja vyhrali svoje kategórie na 5 km a zaplávali ako juniori najkvalitnejšie výkony majstrovstiev  spomedzi  všetkých účastníkov. Tak isto sa obom podarilo splniť limit na majstrovstvá Európy juniorov v diaľkovom plávaní 2020 v izraelskom  Eilate,  ako aj majstrovstvá sveta juniorov na Seychelských ostrovoch vo Viktórii. Lányi  zaplával aj limit na seniorské majstrovstvá  Európy DP v Budapešti.

Medzi 10 ročnými dievčatami brali zlato a striebro na 1000 m trati Kristína Kiralová  a Lucia Slámová. Medzi 11 ročnými dievčatami  sa stala víťazkou taktiež na 1000 m trati   Michaela Mosná. Medzi 14- 15 ročnými žiakmi sa darilo na 5 km Patrikovi Tapušíkovi, keď si  vyplával bronzovú medailu. V kategórii žiačok  sa po bojovnom výkone  umiestnila na 5 km trati na striebornom stupienku Lea Chromiaková.

V kategórii nad 50 rokov na 3 km vyhral  svoju disciplínu Pavel Škodný.   

V disciplíne 5 km 16- 17 ročných juniorov sa podarilo vyplávať Lukášovi  Kunicovi  nepopulárne štvrté miesto , ale kvalitným časom splnil limit do juniorskej reprezentácie Slovenska v DP.  Na poste zemiakových  medailí sa po pekných  výkonoch umiestnili dievčatá Veronika Luciaková a Katarína Lopatková.  Všetci zástupcovia ŠPK Kúpele Piešťany bojovali a podali potešujúce  výkony potvrdzujúce úspešnú zimnú prípravu.

R. Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel