Krajské kolo Olympiády ľudských práv v Piešťanoch

  • Mladí dnes / Podujatia
  • 16. februára 2020, 12:00

Na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch sa vo štvrtok 6. februára stretli študenti – víťazi školských kôl dvanástich stredných odborných škôl a gymnázií Trnavského kraja v krajskom zápolení Olympiády ľudských práv.

Osem najlepších študentov postúpilo do celoštátneho kola.

Dvadsiaty druhý ročník stredoškolskej súťaže príhovorom otvoril riaditeľ gymnázia Radim Urban spolu s primátorom mesta Petrom Jančovičom, ktorý opätovne prevzal záštitu nad krajským kolom olympiády. Po dopoludňajšom testovaní odborných znalostí z oblasti domáceho i európskeho práva postúpilo do popoludňajšieho druhého kola ústnej časti súťaže viacero úspešných riešiteľov testu, z ktorých následne odborná porota vybrala osem najlepších do celoštátneho kola. To sa bude konať ako viacdňová súťaž v jarnom termíne v účelovom zariadení ministerstva spravodlivosti v Trenčianskych Tepliciach.

Diplomy a vecné ceny, ktorými súťaž podporil primátor mesta Piešťany, Okresný úrad v Trnave, Trnavský samosprávny kraj, Trnavská univerzita a Gymnázium Pierra de Coubertina, víťazom slávnostne odovzdali členovia hodnotiacej komisie spolu s učiteľom gymnázia a krajským koordinátorom olympiády Petrom Rusnákom. Ako pozvaný lektor prispel k skvalitneniu súťaže odbornou prednáškou o demokracii a antipolitike politológ Pavol Krištof z Trnavskej univerzity.

Piešťanské gymnázium bude v súťaži reprezentovať študent maturitného ročníka Andrej Beňačka, ktorý do celorepublikovej olympiády postupuje z druhého miesta krajského kola. Všetkým úspešným riešiteľom olympiády blahoželáme a na celoštátnej úrovni želáme veľa úspechov a tvorivej inšpirácie.

Katarína Baďurová, študentka oktávy

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav