Zopakujú Čajky víťazstvo v Slovenskom pohári z roku 2017?

Už počas nasledujúcich dní sa v Prievidzi rozpúta boj o prvú basketbalovú trofej sezóny. Po štyroch rokoch sa v prievidzskej Niké aréne predstaví ženská a mužská basketbalová špička. V piatok 14. a v sobotu 15. februára 2020 je na programe Final Four Budiš Slovenského pohára, kde sa budú Piešťanské Čajky pokúšať zopakovať celkové víťazstvo z roka 2017.

Takto sa Čajky tešili z víťazstva v roku 2017. (Autor: Laco Duračka)

O Slovenský pohár sa v predchádzajúcom ročníku bojovalo premiérovo v oboch súťažiach na jednom mieste. Na bratislavských Pasienkoch sa radovali z triumfu Patrioti Levice, respektíve MBK Ružomberok. Aj v tohtoročnej edícii sa to najlepšie z našich najvyšších súťaží stretne na jednom mieste. Po troch sezónach sa organizátorskej taktovky zhostí basketbalový klub BC Prievidza.     

V ženskom pavúku je už jasné zloženie semifinálových dvojíc. Na Ružomberok čaká víťaz kvalifikačného dvojzápasu Dubček Bratislava – MBK Stará Turá. O druhú finálovú miestenku zabojujú Piešťany a Košice.

Piešťanské basketbalistky dosiahli jeden z najvýraznejších úspechov svojej histórie v roku 2017, kedy dokázali Slovenský pohár vyhrať na domácej palubovke, keďže finálový turnaj ženskej časti hostili v Diplomat aréne. Odvtedy sa im v ďalších dvoch ročníkoch podarilo postúpiť do finále, zakaždým však ťahali za kratší koniec, keď prehrali s Good Angels Košice, resp. MBK Ružomberok. 

„Slovenský pohár je jedným z vrcholov našej sezóny. Naša koncentrácia a snaha sa upriamuje na dva dni v Prievidzi, kde chceme uspieť. Prvým a dôležitým krokom bude prejsť cez Young Angels Košice, ktoré sa po Novom roku posilnili o dve Američanky. Víťaz tohto duelu narazí s najväčšou pravdepodobnosťou vo finále na MBK Ružomberok. Bolo by pekné zopakovať víťazstvo spred troch rokov a spravíme všetko, čo je v našich silách aby sme Slovenský pohár zase získali,“ povedal tréner Piešťan Richard Kucsa.

Priame prenosy zo všetkých zápasov v prievidzskej Niké aréne by mala odvysielať internetová televízia Huste.sk. Celodňová vstupenka na Budiš Slovenský pohár bude stáť 4 eurá.

Predbežný program Budiš Slovenského pohára:

piatok 14. februára 2020
13.00 h: MBK Ružomberok – Dubček Bratislava
15.30 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice
18.00 h: BC Prievidza – Inter Bratislava
20.30 h: BKM Lučenec – Patrioti Levice

sobota 15. februára 2020:
13.00 h: o 3. miesto – Slovenský pohár žien
15.30 h: finále Slovenského pohára žien
18.00 h: finále Slovenského pohára mužov

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela