V Dubovanoch ani po dvoch mesiacoch spomaľovací semafor nesfunkčnili

  • Nezaradené
  • 12. februára 2020, 00:01

Ani takmer po dvoch mesiacoch zničený spomaľovací semafor v Dubovanoch stále nefunguje. Ten zlikvidoval priamo na Štedrý deň minulého roka opitý mladý vodič z Veľkých Kostolian. Starosta obce Miroslav Michalčík tvrdí, že nový semafor sa vráti späť na pôvodné miesto v priebehu tohto roka, avšak presný dátum nevedel.

Semafor zlikvidoval na Štedrý deň opitý mladík na nepoistenom aute. (Autor: Simona Havalová)

Semafor, ktorý vykonával svoju službu od roku 2013, vznikol ako reakcia na tragickú dopravnú nehodu, keď pod kolesami vysokou rýchlosťou rútiaceho sa auta cez Dubovany zahynuli dve školáčky. Aj v tomto prípade išlo o dôsledok hazardnej jazdy mladíka za volantom.

Od tej doby, ako v obci umiestnili semafor, sa žiadna nehoda so smrteľnými následkami pre chodcov neudiala. „Semafor ako tento sa vyrába na objednávku, stojí 4900 eur. Škodu si obec vymáha cez Slovenskú kanceláriu poisťovateľov, keďže mladík nemal auto zákonne poistené, čo celú záležitosť ešte komplikuje,“ informoval Miroslav Michalčík.

Na vjazde od Veľkých Kostolian chýba semafor už takmer dva mesiace.

Semafor nie je jediné bezpečnostné opatrenie, ktoré sa v Dubovanoch chystá. Obec v rámci zabezpečenia bezpečnosti, najmä chodcov, ktorí sú v cestnej premávke najzraniteľnejší, vybuduje chodník popri hlavnej ceste pretínajúcu obec v dĺžke asi 400 metrov. V tomto úseku a takisto aj v celej obci bude vybudovaný nový kamerový systém.

„Vo výhľade je i nasvietenie všetkých priechodov pre chodcov na tomto úseku cesty. Nasvietenie priechodov sa vlani osvedčilo, a tak v ňom budeme pokračovať aj v roku 2020,“ dodal starosta.

Simona Havalová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav