Turnajom V. Dzurillu skončil projekt osemnástky v Piešťanoch

Turnaj Vladimíra Dzurillu, na ktorom sa od štvrtka do soboty predstavila slovenská reprezentácia do 18 rokov, ukončil polročný cyklus centralizovanej prípravy tejto vekovej kategórie v Piešťanoch. Tréner Ivan Feneš si v dueloch proti Nemecku, Bielorusku a Švajčiarsku vyskúšal ďalších adeptov na miesto v záverečnej nominácii pre aprílový turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Spišskej Novej Vsi.

Zverenci trénera Ivana Feneša mali pol roka sídlo v Piešťanoch. © SZĽH

Reprezentanti do 18 rokov odštartovali prípravu na vrchol sezóny už v polovici júla minulého roka. Absolvovali prestížny Hlinka-Gretzky Cup, kde podali viacero výborných výkonov. Po víťazstve 7:5 nad Švajčiarmi obsadili konečnú siedmu priečku. Medzinárodný program pokračoval Turnajom olympijských nádejí v Budapešti, Turnajom štyroch krajín v Kodani a podujatím s rovnomenným názvom opäť v Budapešti. Všetky akcie zverenci trénera Ivana Feneša ovládli bez prehry. Až v Zuchwile, počas vianočných sviatkov, našli premožiteľa. Hoci prehrali so Švajčiarskom a Nemeckom, predviedli dva trojgólové obraty proti Čechom a Fínom. Poslednú turnajovú previerku absolvovali doma v Piešťanoch. „Po Turnaji Vladimíra Dzurillu sa hráči vrátia do klubov a zahrajú si v play-off. Približne v polovici marca už začneme so spoločnou prípravou na domáci šampionát,“ ozrejmil tréner Ivan Feneš.

Bohatá tréningová i zápasová porcia

V rámci projektu centralizovanej prípravy sa osemnástka predstavila aj na klubovej úrovni. V úvode ročníka absolvovala dvadsať duelov v juniorskej extralige. Zapísala sedem víťazstiev. So ziskom 21 bodov obsadila v jedenásťčlennej tabuľke ôsmu priečku. Za sebou nechala bratislavský Slovan, Skalicu a Žilinu.

Následne odohrala desať stretnutí v základnej časti Slovenskej hokejovej ligy s jedným víťazstvom a ďalších šesť s účastníkmi nadstavbovej A-skupiny. Spoločne s prípravnými duelmi pred sezónou a medzinárodnými konfrontáciami absolvovala od konca júla do záveru januára takmer sedemdesiat zápasov. Pozdával sa kombinovaný model duelov v juniorskej extralige a SHL trénerovi Ivanovi Fenešovi? „Každý model má svoje výhody aj nevýhody. Tentoraz sme siahli po formáte, ktorý bol najvýhodnejší vzhľadom na ponúkané možnosti. Privítali sme aj súboje v juniorskej súťaži. Úvod bol extrémne náročný pre všetkých chlapcov v projekte. Absolvovali bohatú porciu tréningov aj zápasov, no vyrovnali sa s tým veľmi dobre, čo ma teší,“ konštatoval 42-ročný kormidelník.

Vo vývoji mnohých hráčov spozoroval trénerský štáb osemnástky značný progres. „Chlapcov musím pochváliť. Stále sme pracovali s veľkou skupinou hráčov a všetci sú adepti na účasť vo finálnej nominácii na majstrovstvá sveta. Už veľakrát som povedal – a teraz budem hovoriť aj za svojich trénerských kolegov – že sme sa stretli s vynikajúcou partiou chlapcov, ktorí chcú na sebe pracovať. Chcú byť lepší hokejisti aj ľudia. Počas celej sezóny to potvrdzovali.“

Zdroj: hockeyslovakia.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel