Kotleba voličov klame!

Na konci januára sa nám predviedli v Piešťanoch kotlebovci. Urobili si míting na Malej scéne MsKS na Ulici A. Dubčeka v Piešťanoch. Do sály sa na nich prišlo pozrieť asi dvesto záujemcov, takmer päťnásobok však proti nim protestoval na ulici.


Kotleba sa rád producíroval v uniforme nápadne pripomínajúcej Hlinkovou gardu (Autor: fb)

Kotlebovci aj na mítingu tvrdili, že nie sú fašisti, že chcú Slovákom pomôcť a zachrániť nás od akéhosi morálneho, hodnotového či ekonomického marazmu.

Znaky, ktorými sa prejavujú, však prezrádzajú iné. Marian Kotleba miluje oslovenie vodca, v nemčine führer. Oslovenie Adolfa Hitlera.

Číslo, ktoré podľa tvrdení Mariana Kotlebu, značí 14 zastavení na krížovej ceste a 88 je vraj poradové číslo skladby Tichá noc v spevníku.

Kotleba sa vyžíval v šifre 14 88. Prvé dve čísla medzi extrémistami označujú rasistickú vetu a číslo 88 v anglicky a nemecky hovoriacich krajinách, kde táto šifra vznikla, označuje ôsme písmeno abecedy „H“. Spojenie HH je pozdravom: „Heil Hitler.“ Kotlebovci milujú jeho slovenský ekvivalent – gardistický pozdrav: „Na stráž.“

Kotlebovci sa naoko snažia dištancovať od fašistov z druhej svetovej vojny, ale pritom až okato chodia fašistickému prezidentovi Tisovi nosiť na hrob kvety. A poniektorí nosia aj Tisov portrét na hrudi.

Kotlebovci radi vykrikujú, že druhá svetová vojna nemá len židovské obete. Áno, majú sčasti pravdu. I keď iné národnosti zväčša neboli vražedné na základe vierovyznania.

Ale pripomenieme im aj iné obete fašistického besnenia ich miláčika Tisa, ktorého hrobu sa klaňajú, a tiež gardistov, ktorých pozdrav tak milujú.

Kremnička, miesto vraždenia slovenských povstaleckých vojakov, partizánov, žien, ale aj detí. Krv na rukách za toto besnenie pred koncom vojny, má aj Tisova Hlinkova garda. Jej príslušníci dostali za strieľanie zajatcov do tylu odmenu 300 až 500 slovenských korún. Mohli si aj nechať osobný majetok zavraždených.

V závere roku 1944 po potlačení Povstania na západnom fronte spojenci už bojovali na území Nemecka. Na východnom fronte Rusi stáli pred Varšavou a v karpatských priesmykoch bojovala československá armáda. Bolo jasné, že je koniec fašistov aj na Slovensku.

Tisovi gardisti ohľad nebrali. Podieľali sa v tej dobe na vraždení tisícov zajatých Slovákov. V Kremničke pri Banskej Bystrici postrieľali 747 ľudí, z toho 211 žien a 58 detí.

Vápenka v Nemeckej. Najprv výstrel odzadu, potom pád do žeravého pekla. Strieľali ich po jednom. Koho nezabila guľka, zhorel zaživa. Aj tu vraždili Slovákov Tisovi gardisti .

Keď v januári zamrzla zem, gardisti prišli s nápadom, že vápenka v Nemeckej pár kilometrov za Banskou Bystricou, smerom na Brezno je vhodným miestom, kde by mohli v likvidácii Slovákov pokračovať. Po strele do tyla skončilo v plameňoch pece do 900 osôb. I tu išlo aj o ženy a deti. Vraždenie trvalo do konca januára 1945.

Od polovice januára však už prebiehala vojenská operácia, počas ktorej bol oslobodený Zvolen a Banská Bystrica. Zavraždeným Slovákom stačilo prežiť len pár dní a boli by oslobodení. Gardisti to vedeli, aj napriek tomu ich postrieľali a nahádzali do vápenky. Veď im išlo o zárobok a okrádanie zavraždených.

V závere mi už napadá len jediné. Chodí to ako kačka, má perie i zobák ako kačka. Kváka ako kačka, ale kotlebovec tvrdí, že je to lastovička. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav