Halová regata na veslárskych trenažéroch zaknihovala 14. ročník

Už po 14 krát sa v Piešťanoch konala Halová regata na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy, ktorú organizoval domáci klub VK Sĺňava Piešťany. V hale gymnázia P. de Coubertina to tak v sobotu žilo veslovaním na trenažéroch a veľmi dobre sa na podujatí darilo aj veslárom z piešťanského klubu.

Halová regata v Piešťanoch sa tradične teší veľkej obľube. © VK Sĺňava Piešťany

V hlavnej kategórii mužov sa blysol prvým miestom Piešťanec Lukáš Babač, ktorý zvíťazil v celkovom čase 6:04,8 min, čo je jeho nový osobný rekord. Medzi ženami triumfovala tiež domáca pretekárka Viktória Zruttová s časom 7:23. V kategórii ľahkých váh sa darilo Piešťancovi Matúšovi Vančovi, ktorý triumfoval v čase 6:27,3 pred ďalším Piešťancom Pavlom Tarabom. V juniorskej kategórii sa tešil z prvenstva Peter Kizek a na tretej priečke sa umiestnil Vincent Petruška. Výborný výkon predviedla v kategórii junioriek Emma Kohlmayer, ktorá triumfovala v čase 7:40,3 min. Talentovaná pretekárka by sa mala predstaviť aj v slovenskej reprezentácií na vrcholových akciách. Medzi staršími žiakmi zase obsadil prvé miesto Viktor Jurga. V žiackych kategóriách a mladších sa pretekalo na 1000 m trati, od dorastencov a starších na dvojnásobnej vzdialenosti.

„Účasť bola síce o niečo menšia ako v minulých rokoch z dôvodu, že v Čechách mali seminár, ale napriek tomu sme s priebehom celej regaty spokojní. Tradične vládla výborná atmosféra, ktorá pomáhala pretekárom vybičovať sa k výborným výkonom. Vyzdvihnúť môžem víťazstvo Lukáša Babača v novom osobnom rekorde a svoje osobné maximá si spravili aj naši pretekári v žiackych kategóriách,“ skonštatoval po skončení regaty Andrej Vičan z VK Sĺňava Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav