Piešťanci v reprezentačných výberoch

Počas reprezentačnej prestávky sa konali akcie všetkých mládežníckych výberov Slovenska. V kategórii U16 a U15 mali zastúpenie aj Piešťany.

Piešťanec Roman Sýkora vedie v reprezentácii do 16 rokov aj svojho syna Adama. © SZĽH

V hokejovej reprezentácii SR do 16 rokov sa predstavili Sýkorovci. Hlavný tréner výberu Roman Sýkora mal vo svojom kádri aj syna Adama a spoločne sa predstavili na Turnaji štyroch krajín vo Švajčiarsku. V celkovom poradí podujatia tak mladí Slováci obsadili druhé miesto za Bieloruskom. Na ďalších priečkach sa umiestnilo Švajčiarsko a Lotyšsko. Adam Sýkora za do štatistík zapísal jedným gólom v poslednom stretnutí proti Lotyšsku.

Cieľom na turnaji bolo vyhrať ho. Prvý zápas proti domácim sme odohrali dobre. Ale v piatok sme to s Bieloruskom nezvládli a proti Lotyšsku aj napriek vysokej výhre som čakal viac. Vieme, kde nás tlačí topánka a budeme s chlapcami pracovať. Pokiaľ na určitých bodoch v prípade chlapcov nebudeme pracovať, tak môže o dva roky nastať problém,“ vyjadril sa tréner Roman Sýkora.   

Klapica a Končír v reginálnom výbere

Slovenský zväz ľadového hokeja organizoval v Ružomberku, Nitre, Spišskej Novej Vsi a v Púchove ďalšie kolo regionálnych turnajov hráčov do 15 rokov. Turnaje sa uskutočnili v nedeľu 9. Februára a z hokejového klubu HK Havrani Piešťany sa do výberu „stredozápad“ dostali dvaja adepti – Andrej Klapica a Andrej Končír.

Cieľom turnajov je umožniť hráčom vo vyšších vekových kategóriách odohrať väčšie množstvo kvalitných zápasov ako umožňuje dlhodobá žiacka časť a stretnúť sa s výkonnostne podobnými družstvami na medziregionálnej úrovni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila