Parádny karneval aj s vodopádmi konfiet

  • Kultúra a spoločnosť / Nezaradené / Reportáž / Spravodajstvo
  • 9. februára 2020, 08:11

Do kultúrneho domu v Krakovanoch sa v sobotu 8. februára ponáhľali princezné, kovboji, pištolníci aj rytieri, žabky, vodníci, všelijaké zvieratká a rozprávkové bytosti.


Aj tatinovia sa tešili zo svojich "princov a princezničiek." (Autor: Viera Dusíková)

V sprievode rodičov a starých rodičov prišli, aby sa spolu so svojimi rovesníkmi aj učiteľkami zabavili, zatancovali a ponaháňali. Nechýbal pestrý program, zábavné tančeky, bohatá tombola, šou Tomíka aj hudba z produkcie DJ Romana.

Dievčatká boli jedna krajšia od druhej. Foto Viera Dusíková

Na pomaškrtenie a naplnenie bruška tu boli  všelijaké dobroty čo im upiekli maminy, babičky a iné šikovné gazdinky.  Jedla, pitia, dobrej nálady, tanca, hier a muziky tu zažil každý, kto sa chcel baviť. Vzduchom lietali konfety, pristávali ako farebné vločky na parkete a detičky ich ešte potom zbierali a vyhadzovali do vzduchu.  Vodopády farebných konfiet padali na všetkých.

V zápale fotenia sa nám pritrafilo, že sme nechtiac stúpili na rúčku malého piráta z Karibiku. „Prepáč, moje zlatko,“ povedali sme mu. „Nič ma nebolí a ja nie som žiadne tvoje zlatko,“ odpálil nás s rozžiareným úsmevom nebojácny pirát, ostošesť prežúvajúc žuvačku. Jeho kamarát išiel prasknúť od smiechu. Podarená partia.

Chlapci – ako chlapi, z ničoho si nič nerobili a zo všetkíého mali psinu. Foto V. Dusíková

Opäť sa potvrdilo, že ak sa spojí sila lásky, ktorá dáva bez nároku na odmenu, spôsobí to obrovskú radosť obdarovaným. V tomto prípade sa spojilo Združenie rodičov pri Materskej škole v Krakovanoch a kolektív Materskej školy v Krakovanoch a spoločnými silami pripravili pre detičky parádny karneval, na ktorý isto budú ich ratolesti spomínať aj po rokoch. Pripomenú im to aj originálne ceny v tombole, ktoré vyhrali tí najšťastnejší. A krakovianske ženičky isto nezabudnú, koľko konfiet bolo treba po karnevale povysávať. Ale čo by človek neurobil pre tých, čo miluje?

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel