Maturanti tvorili európske právo

  • Mladí dnes / Školy
  • 8. februára 2020, 08:00

Piešťanskí gymnazisti Andrej Beňačka a Katarína Černoková, obaja zo 4. C triedy, víťazi krajského kola súťaže Rozhoduj o Európe, sa v dňoch 22.-26. januára zúčastnili v Bratislave na celoštátnom kole medzinárodného simulovaného zasadnutia inštitúcií Európskej únie.

Piešťanskí gymnazisti Andrej Beňačka a Katarína Černoková sa zúčastnili na celoštátnom kole medzinárodného simulovaného zasadnutia inštitúcií Európskej únie (Autor: nadácia SFPA)

Počas piatich dní mali naši maturanti možnosť aktívne sa spolupodieľať na tvorbe práva v legislatívnom procese inštitúcií EÚ v pozíciách europoslancov a europoslankýň politických frakcií štrasburského parlamentu či ako ministri a ministerky v Rade Európskej únie.

Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch participovalo na projekte aktívnou účasťou víťazných študentov realizovanom pod záštitou agentúr EUTIS a SFPA. Projekt o EÚ slovenským a českým stredoškolákom pútavo priblížil medzinárodnú politiku a právo, prehĺbil ich komunikačné schopnosti a zručnosti vedenia negociačných procesov i diplomatických vyjednávaní, pričom v neposlednom rade im umožnil nadviazať cenné kontakty.

Okrem samotných rokovaní malo 65 študentov z Čiech a zo Slovenska možnosť spolupracovať v rámci projektu Štruktúrovaný dialóg s mládežou aj s europoslancami obidvoch krajín a s významnými politikmi česko-slovenských regiónov. Súčasťou tejto prestížnej akcie bol vedomostný kvíz o Európskej únii, ktorý maturant Andrej Beňačka vyhral.

K víťazstvu i k vzornej reprezentácii školy našim študentom srdečne blahoželáme! Peter Rusnák

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj