Seniorský hokej späť v Piešťanoch?


Tomáš Horký (Autor: red)

Hokej má v Piešťanoch dlhoročnú tradíciu a tento šport patril v kúpeľnom meste k najpopulárnejším. Všetko vyvrcholilo štyrmi sezónami v extralige, keď najmä prvé dva ročníky boli nezabudnuteľné. Havrani dokázali postúpiť do semifinále, skončiť zhodne na štvrtom mieste a stali sa rešpektovanou značkou po celom Slovensku. Pamätné boli aj prvoligové sezóny, keď gro „áčka“ tvorili piešťanskí odchovanci a v Easton aréne boli vypredané tribúny.

Všetko však nakoniec dopadlo neslávne, keď z viacerých dôvodov seniorský hokej v Piešťanoch stroskotal a po „druholigovom“ pokuse sme teraz pár rokov bez seniorského hokeja, ak nerátam pôsobenie „dvadsiatky“, resp. „osemnástky“.

Návrat dospelého hokeja do mesta by som, samozrejme, privítal. Musí to ale dávať nejaký zmysel. Mládež nejakým spôsobom funguje v občianskom združení HK Havrani Piešťany a je prirodzeným vývojom, že by tí najpoužiteľnejší z najstarších mládežníckych kategórií mali postupne prejsť do seniorského mužstva, aby neboli nútení odchádzať do iných klubov alebo končiť s hokejom.

Obnoviť „áčko“ z tohto pohľadu by dávalo význam. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo to pred pár rokmi nakoniec tak so seniormi dopadlo. Priorita bola A-mužstvo a trošku sa zabúdalo na mládež. Viacerí, ak by dostali šancu, sa mohli postupne vypracovať. Lenže šancu nedostali, odišli preč, respektíve skončili, a keď ich bolo treba, už bolo neskoro.

Môj názor je, že vo väčšine klubov z menších miest, ako sú Piešťany, by to malo byť postavené na vlastných odchovancoch, ktorých, ak je treba, by vhodne doplnili kvalitní „cezpoľní“.

Verím, že ak sa rozhodne vedenie ŠHK 37 Piešťany do toho ísť, nech to má zmysel a dlhodobejší koncepčnejší charakter, nielen aby sa tu niečo zase chvíľu hralo.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf