Radošinci opäť vypredali Dom umenia

Mimoriadne obľúbené Radošinské naivné divadlo opäť prilákalo do piešťanského Domu umenia stovky divákov. Pred budovou stáli vo štvrtok 30. januára autá s evidenčnými číslami nielen z Piešťan, ale aj zo vzdialenejších miest. Kultúrny stánok na Nábreží I. Krasku bol opäť vypredaný.

Diváci si vychutnali predstavenie v podaní skvelých hercov. (Autor: am)

S hrou Mužské oddelenie Radošinci do Domu umenia zavítali po prvý raz v decembri. Vstupenky boli čoskoro vypredané, no kto nezohnal lístky včas, zostával mu ešte jeden termín predstavenia. To sa uskutočnilo predposledný januárový deň, keď do Piešťan dorazil nielen Stanislav Štepka či Maruška Nedomová, ale aj herci známi i z televíznych obrazoviek ako Ondrej Hraška, Kamil Mikulčík či Andrea Martvoňová.

Diváci očakávali poriadnu dávku dobrého humoru, ktorým je autor hry Stanislav Štepka legendárne známy. A dočkali sa. V Mužskom oddelení s jeho typickým pohľadom predstavuje pestré osudy skupiny pacientov v súčasnej nemocnici, tentoraz na mužskom oddelení. Návštevníci sledovali príbeh ligového futbalistu, čudného a bodrého majstra opravára, bývalého hlavného čašníka a jeho ženy čašníčky, trpký príbeh vládneho ministra, ale aj doktorky a svojráznej sestričky na mužskom oddelení v štátnej nemocnici. Pestro popretkávané osudy s trpkými, ale aj humornými situáciami a príbehmi však nakoniec viac podávajú správu o ubolených dušiach ako telách.

Publikum sa vo štvrtok zamyslelo, ale aj dobre pobavilo a na chvíľu zabudlo na vlastné problémy. Umelci si od divákov vyslúžili silný potlesk. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava