Ľudia môžu pomôcť rodine, ktorá prišla pri tragickej udalosti o dieťa 

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 7. februára 2020, 07:54

Mesto Myjava zriadilo účet na pomoc rodine, ktorá prišla v stredu pri tragickej udalosti na autobusovej zastávke na Staromyjavskej ulici o štvorročné dieťa a ďalšie dieťa z rodiny skončilo v nemocnici. 

Štvorročné dievčatko tragédiu neprežilo. Dvojročný chlapček, utrpel vážne zranenia hlavy. (Autor: polícia)

Na rokovaní mestského zastupiteľstva o tom vo štvrtok informoval primátor Myjavy Pavel Halabrín s tým, že všetky vyzbierané peniaze pôjdu tejto rodine. V stredu dopoludnia v dôsledku silného vetra spadol prístrešok na autobusovej zastávke pri myjavskej nemocnici a zasiahol dve malé deti, jedno z nich neprežilo.

Vedenie mesta podľa Halabrína s rodinou od prvej chvíle komunikuje a poskytuje jej všetku pomoc, ktorú je schopné poskytnúť. Ako príklad uviedol zabezpečenie dopravy do Bratislavy, kde je hospitalizované dvojročné dieťa po operácii, ale aj psychologickú podporu. Potvrdil, že zastávka na Staromyjavskej ulici je od roku 1994 majetkom mesta. Príčiny tragédie podľa Halabrína vyšetruje polícia v spolupráci so znalcami. Vedenie mesta dalo prekontrolovať všetky ďalšie zastávky, prístrešky, reklamné zariadenia, ale aj stromy.

Verejnosť môže rodine postihnutej tragédiou pomôcť zaslaním finančného príspevku na účet v UniCredit Bank s číslom IBAN: SK 58 1111 0000 0014 3103 0660, BIC: UNCRSKBX s názvom Zbierka – rodina Škarítková.

V prípade stredajšej tragédie v Myjave, ktorú neprežilo štvorročné dievčatko a jej mladší braček sa vážne zranil, začala polícia trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví. Ako informovala trenčianska krajská polícia, ďalší postup bude stanovený podľa výsledkov vyšetrovania a výsledkov znaleckých posudkov.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel