Američanka hľadá svojich predkov vo Vrbovom

Zistiť, odkiaľ pochádzajú jeho korene, je pre človeka niekedy mimoriadne dôležité. A to najmä v prípade, že jeho predkovia sa presťahovali z inej, vzdialenej a ním doposiaľ neobjavenej krajiny. Portál Vrbové Online minulý týždeň zverejnil zaujímavú výzvu. Nikki Lago zo Spojených štátov amerických tvorí vlastný rodostrom a hľadá svojich predkov z Vrbového.

Rudolf Lago s manželkou Adelou krátko po presťahovaní sa do USA. (Autor: archív Nikki Lago)

Rudolf Lago a jeho žena Adela Lagová, rodená Sabová, emigrovali do USA v roku 1923. Usadili sa v oblasti Bronx v New Yorku a neskôr sa presťahovali do New Jersey. Rudolf Lago bol vo Vrbovom krajčír a ním zostal rovnako aj v USA. Ďalšie informácie znejú tak, že bol synom Michala Laga a Kataríny Halamovej, jeho manželka bola dcérou Josefa Szaba a Márie Oszlanszkej.

Príspevok za krátky čas zdieľali stovky používateľov a pod ním sa začali množiť komentáre. Viacerí Vrbovčania sa tiež podelili o informácie, ktoré majú z vlastných radov, čím prišli na to, že s Američankou so slovenskými koreňmi pravdepodobne majú spoločných predkov. Samotná autorka výzvy bola ohromená tým, koľko informácií sa jej napokon dostalo, a vyjadrila sa, že toho, čo zistila, bolo oveľa viac, ako vôbec očakávala.

Máte aj vy o tejto rodine nejaké informácie? Poslať ich môžete e-mailom na adresu: NLPapadopoulosOfficial@gmail.com.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava