Polročné vysvedčenia už sú rozdané

Polovica školského roka už je za nami, a tak si dnes žiaci i študenti prevzali z rúk svojich triednych učiteľov výpisy z polročných vysvedčení. Po prvý raz uzatvárali známky aj dvom prváckym triedam na Základnej škole Holubyho v Piešťanoch.

Preberanie vysvedčení je vždy veľká slávnosť. To polročné síce o trochu menej, no i tak prichádzajú deti do školy nadšené, a najmä zvedavé, čo to na tom vysvedčení napokon budú mať.

Po prvý raz si z rúk triednych učiteliek Ľubice Majtánovej a Ivany Vlhovej preberali svoje polročné hodnotenia aj prváci zo „štvorky“ školy.

„Béčkarom“ pripravila I. Vlhová aj prekvapenie. Po prevzatí vysvedčenia si vylosovali buď číslo jeden alebo dva a za odmenu si potom mohli vziať cukrík, alebo keksík podľa toho, aké číslo si vytiahli. Celá trieda pritom s napätím očakávala, čo si ktorý spolužiak vylosuje.

Celé odovzdávanie sprevádzalo aj slovné hodnotenie aktivity detí, každému pani učiteľka povedala niekoľko milých slov, ale aj odporúčaní, v čom sa musí ešte zlepšiť. Niektorým chýba viac pozornosti, iným svedomitejšia dochádzka, no triedna im nezabudla pripomenúť, že sú veľmi šikovní a má ich rada.

Tieto slová napokon potvrdila aj nám. „Sú výborní. Deti sú to šikovné, aktívne. Je to skôr chlapčenská trieda, keďže spomedzi 21 žiakov máme len 6 dievčat, ale sú naozaj šikovní,“ povedala I. Vlhová, ktorá dodala, že je im rada triednou učiteľkou. V ročníku má veľmi rozmanitý výber detí, dokonca aj také, čo majú aj cudzokrajný pôvod, ale spoločne tvoria dobrý kolektív.

Príjemná atmosféra vládla aj u „áčkarov“. Aj Ľ. Majtánová skonštatovala, že je triednou dobrým deťom. Poznamenala tiež, že tým, že ich je málo, učí sa jej veľmi dobre.

Tak azda bude nadšenie detí pokračovať aj v ďalšom polroku a nestratia chuť nadobúdať nové a nové informácie. Nech sa takto na konci roka môžu tešiť z toho, čo všetko počas školského roka dokázali zvládnuť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela