Hoteláci zavítali do Talianska

Kým iní sa ešte len snažili adaptovať po zimných prázdninách na školský režim, šestica študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch už zbierala vedomosti a skúsenosti na juhu Talianska. Vďaka výmennému pobytu sa nielen zdokonalili v už získaných vedomostiach, ale nadobudli aj mnoho ďalších.

Študenti Hotelovej akadémie Ľ. Wintera v Piešťanoch spoznali veľa nových ľudí a zoznámili sa s ich kultúrou. (Autor: hastropy.sk)

Kristína Ikerová, Katka Turňová, Bianka Šmatláková, Nikol Tkáčová, Barbora Antolíková a Sofia Plešková sa od 12. do 17. januára zúčastnili na projekte Erasmus+ v meste Santa Maria a Vico na juhu Talianska s názvom Skills for life.

Celý týždeň usilovne pracovali na svojich start-upoch, pričom si precvičovali už získané poznatky z ekonomiky. Celý čas ich sprevádzali ochotní lektori, ktorí im pomáhali vydať zo seba to najlepšie. Boli rozdelení do medzinárodných skupín, v ktorých si našli kamarátov.

Okrem toho v nich zanechali množstvo zážitkov výlety. Hoteláci navštívili Neapol i Royal Palace v Caserte, ktorý ich očaril svojou honosnosťou. Ochutnali taliansku gastronómiu, pre ktorú sú typické cestoviny, pesto, paradajky a čili papričky. Mali však čas aj na nakupovanie v blízkom outlete, čo si užili.

Táto skúsenosť študentov veľmi obohatila, spoznali veľa nových ľudí nielen z Talianska, ale aj z Poľska a Švédska, ktorí ich oboznámili so zaujímavosťami o ich kultúrach. Počas týždňového pobytu využili znalosti z angličtiny a určite si ju zlepšili. Získali kamarátov na celý život a už teraz sa tešia na ich návštevu Slovenska o rok v marci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav