Faktúry z TAVOS-u stačí uhradiť do marca

Po tom, čo obyvateľov prekvapila faktúra od Trnavskej vodárenskej spoločnosti, ktorá mnohým prišla len tri či štyri dni pred dátumom splatnosti sa akciovka rozhodla vyjsť klientom v ústrety. Preddavkový účet za vodu stačí zaplatiť do konca marca.

(Autor: red)

Ešte tento týždeň mnohým zákazníkov TAVOS-u prišla nečakaná preddavková faktúra, pričom jej pôvodná splatnosť bola uvedená do 31. januára.

Postup vodárenskej spoločnosti, ktorá sa razom rozhodla zmeniť roky zaužívané postupy sa nepozdával primátorovi Piešťan Petrovi Jančovičovi. Vo svojom stanovisku pripomenul, že tento nový spôsob fakturácie môže pre viacerých občanov spôsobovať existenčný problém, nakoľko v januári musia zaplatiť aj faktúru za december 2019.

Rozhodol sa tento problém riešiť v piatok 31. januára na pracovnom stretnutí členov dozornej rady a členov predstavenstva.

Napokon vodárenská spoločnosť vyšla v ústrety obyvateľom a predĺžila splatnosť faktúry až do 31. marca. TAVOS zároveň ubezpečil klientov, že všetky doručené emaily postupne spracováva a bude na ne reagovať.

Ako má nová fakturácia fungovať

Podľa informácií spoločnosti, zákazníkom so štvrťročnou periodicitou fakturácie bude vystavená faktúra na základe technického prepočtu z poslednej vyúčtovacej faktúry za predchádzajúce obdobie vždy na začiatku kalendárneho štvrťroku.

V praxi to znamená, že prvé faktúry majú byť vystavené v januári na obdobie január až marec, ďalšie prídu v apríli na obdobie apríl až máj. K 30. júnu bude vystavená vyúčtovacia faktúra za obdobie január až jún.

Následne v júli bude vystavená faktúra za na obdobie júl až september a v októbri na obdobie október až november. K 31. decembru bude vystavená vyúčtovacia faktúra za obdobie júl až december.

Alternatívou je mesačná periodicita fakturácie. Týmto zákazníkom bude vystavená faktúra na základe technického prepočtu z poslednej vyúčtovacej faktúry za predchádzajúce obdobie vždy na začiatku kalendárneho mesiaca január, február, marec, apríl a máj.

K 30. júnu bude vystavená vyúčtovacia faktúra za obdobie január až jún. Následne v júli, auguste, septembri, októbri, novembri budú vystavené ďalšie mesačné faktúry a k 31. decembru bude vystavená vyúčtovacia faktúra za obdobie júl až december.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel