Čajové piatky v mestečku pod šikmou vežou

V mestečku pod šikmou vežou sa každý piatok popoludní stretávajú deti, ktoré sa namiesto nudy zabávajú, hrajú a nachádzajú nových kamarátov. Čajové piatky pre nich organizuje Parlament mladých mesta Vrbové

Deti si v klube parlamentu mladých užívajú pohodu a kopec zábavy. (Autor: Dušan Sabo)

Stretnutia detí v klube vo Vrbovom sú podľa predsedu parlamentu mladých Dušana Saba miestom, kde sa deti môžu aj v zime zabaviť, popiť si čajík, posedieť si na sedacích vakov, ktoré doma nemajú, a zahrať sa spoločenské hry. „Naposledy sme im dali na výber z troch filmov a rozprávok a hlasovali, čo by si chceli pozrieť budúci piatok ako projekciu na stene,“ prezradil Sabo, ktorý spolu s ďalšími dobrovoľníkmi organizuje pre deti mnoho podujatí bez ohľadu na ročné obdobie. Teraz zakúpili do klubu, v ktorom deti trávia počas čajových piatkov približne dve hodiny, dokonca nové vybavenie, hry i deky.

Deväťročná Hanka z Vrbového podľa vlastných slov chodí na čajové piatky, lebo je tam zábava. „Najlepšie sú diskotéky,“ povedala Hanka, ktorá si počas čajových piatkov našla aj nových kamarátov. Jedenásťročná Bibiana sa tiež prišla zabávať a najviac sa jej páči, keď sa spolu s ostatnými deťmi hrajú. „Počúvame pesničky, hráme sa,“ skonštatoval Mário. Krakovčan Tobias prichádza do Vrbového na čajové piatky, lebo ho to tam baví. „Hrávame spoločenské hry a tak,“ doplnil Tobias, ktorý možno zavolá aj ďalších kamošov.

A tak kým nebude dosť teplo na vonkajšie aktivity, deti z Vrbového a okolia si po škole môžu oddýchnuť aj takto v teple, a pritom spoločensky.  

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín