Svrbická snežná stopa môže byť aj zablatená

  • Nezaradené / Piešťany / Ostatné športy
  • 30. januára 2020, 11:53

V Svrbiciach bude v prvú februárovú sobotu veselo. Či už sneh napadne, alebo nie, organizátori štvrtého ročníka Svrbickej snežnej stopy pozývajú v sobotu 1. februára širokú verejnosť na obľúbené podujatie lyžiarov bežkárov i peších turistov – paličkárov. Trasy s peknými vyhliadkami sú vhodné pre začiatočníkov aj pokročilých.


Už v túto sobotu sa môžete vybraž z Havrana do Svrbíc, nie však po snehu, ale po turistických chodníčkoch. Sneh tam dodnes nenapadal, hoci ho čakali. (Autor: vd)

Trasa pre peších s paličkami aj bez nich, má deväť kilometrov. Ide sa z Havrana do Svrbíc, pričom hromadný štart bude na Havrane o desiatej hodine dopoludnia. Kto tento štart nestihne, môže ísť individuálne, kapustnica v cieli by ho mala inšpirovať. Organizátori zabezpečujú po príchode do Svrbíc možnosť dopravy vodičov odparkovaných áut na Havrane k ich vozidlu, aby títo mohli potom odviezť svoju posádku domov.

Pre bežkárov povedie biela stopa v prípade, že nasneží, okolo Svrbíc. Bude dlhá desať kilometrov. Nebudú chýbať vyhliadky a maskot Lojzo s drinkom. Slávnostný štart plánujú v Svrbiciach o desiatej hodine dopoludnia. K dispozícii bude aj okruh pre deti a nenáročných lyžiarov pri vykrývači Orange. Lyžiari sa môžu pred štartom prezentovať v kultúrnom dome v čase od deviatej do jedenástej hodiny a peší turisti sa zapíšu potom, ako prejdú svoju trasu.

 Po absolvovaní podujatia dostane každý účastník podujatia odznak, diplom, čaj, varené víno, kapustnicu a omastený chlieb s cibuľou. „Pozývame všetkých milovníkov zimnej prírody na akciu, ktorú pre nich chystáme či už nám príroda sneh nadelí, alebo nie. Odkladať termín nemienime,“ zdôraznil starosta Svrbíc Vladimír Hromádka. Túto akciu totiž zabezpečuje obec Svrbice spolu s klubom MCCC Buď Fit Piešťany. Snehové podmienky budú priebežne zverejňovať na facebook.com/svrbicka.snezna.stopa alebo www.svrbice.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava