Šmykľavica: V nemocnici šli zlomeniny ako na páse

  • Piešťany / počasie / Spravodajstvo
  • 23. januára 2020, 19:20

V stredu 22. januára sa Piešťany a s nimi celý región prebudili do jednej veľkej šmykľavky. Klzké boli chodníky, cesty, schody činžiakov aj mostíky či lávky cez potoky. Sadnúť si na bicykel sa rovnalo riskovať zlomeninu. Ale ani pešo si človek nebol istý. Šmýkali sa aj vozidlá.


Ľudia chodili veľmi opatrne, aby predišli pádom. (Autor: vd)

Posýpacie autá sypali štrk, pracovníci SMP boli v pohotovosti aj na priechodoch pre chodcov a miestach, kde to bolo najviac potrebné. Aj tak nemohli zabrániť úrazom. Tých bolo počas poľadovice neúrekom.

Len v našom meste ošetrili chirurgovia a ortopédi 48 pacientov, čo sa šmykli na ľade. Dvere na urgentnom príjme sa takmer nezatvárali. Zdravotníci sadrovali jednu nohu či ruku za druhou.

„Včera mali naši lekári a sestry veľmi ťažký deň. Po šmyknutí sa na ľade ošetrili spolu 48 pacientov. Z toho na ortopedickej ambulancii ošetrili 25 pacientov. Z nich museli desiatich hospitalizovať a siedmi sa podrobili operačnému zákroku,“ uviedla Mária Baďurová zo skretariátu riaditeľa Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch.

Nielen ortopédia bola v pohotovosti.  „Na chirurgickom urgentnom príjme ošetrili 23 pacientov, z toho dvoch hospitalizovali.  U ambulantne ošetrených pacientov išlo vo väčšine prípadov  o zlomeniny,“ dodala M. Baďurová.

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava