Vianočnú dekoráciu z centra už odstránili

Od 8. novembra 2019 stál na piešťanskej pešej zóne veľký vianočný stromček. Postupne k nemu pribúdali aj ďalšie dekorácie, svetielka a rôzne inštalácie. Vianočný čas sa však už skončil a s ním z mesta odchádza i výzdoba.


Z Winterovej ulice už zmizlo aj vianočné „koleso“ s nápisom Piešťany. (Autor: am)

sme spomínali, že stromček postavili 8. novembra, nešlo v tom čase o jeho konečnú podobu. Ďalšie dva týždne ho pracovníci Služieb mesta Piešťany ozdobovali, skúšali a upravovali jeho výzor, ktorý mohli po prvý raz slávnostne uvidieť ľudia 22. novembra. Presne v tento ten deň sa totiž uskutočnilo rozsvecovanie stromčeka, s ktorým sa rozžiarili aj tisíce svetielok po celom meste.

Na Winterovej ulici sa opäť objavilo „koleso“, v ktorom sa domáci i hostia fotografovali, pri vstupe do mestského parku to bola zasa lavička zamilovaných. Novinkou bol lotosový kvet v okružnej križovatke na Vrbovskej ceste a najmä mnohými obdivovaná svietiaca fontána „pri Pávovi“.

Práve tá si hneď počas prvého víkendu užila svoje, keď sa deti nadšené dekoráciou prechádzali priamo v jej interiéri a poškodili ju natoľko, že už tri dni po spustení ju museli služby mesta vypnúť. Našťastie, našli sa nielen zruční pracovníci, ale aj ochotní ľudia z piešťanskej firmy Elemont, ktorí ju dali opäť do poriadku. Vyzbrojená čečinou, ktorá znemožňovala vstup dovnútra, a nápismi so zákazmi mohla tešiť ľudí počas celých sviatkov.

Po ôsmich týždňoch od slávnostného rozsvietenia je však vianočnej výzdobe pre túto sezónu koniec. Služby mesta rovnako ako po minulé roky od druhej polovice januára pomaly skladajú svetielka a dekorácie a uskladňujú ich na ďalší rok. Tento rok im v tom nebránia snehové či dažďové prehánky, a tak už z centra stihli odstrániť stromček, fontánu, „koleso“ i lavičku. Postupne budú miznúť aj dekorácie z verejného osvetlenia.

Služby mesta Piešťany aj počas uplynulej vianočnej sezóny prejavili svoju kreativitu a šikovnosť. Potešili tisíce detí i dospelých, za čo im patrí vďaka. Uvidíme, čo si pre obyvateľov pripravia pri príležitosti ďalších sviatkov. Vlani to bol hneď na Valentína veľký košík s červenými srdcami v okružnej križovatke ulíc Teplická a Nitrianska. Spomínate si ešte naň?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj