Vo Vrbovom zrenovovali rehabilitačné oddelenie

Nemocnici Alexandra Wintera sa podarilo zrenovovať fyziatricko-rehabilitačné oddelenie vo Vrbovom. Pacienti nemusia za procedúrami dochádzať až do Piešťan a v nepriaznivom zdravotnom stave tráviť hodiny cestovaním.

Na rehabilitačnom pracovisku slávnostne prestrihli pásku. foto: autor

Rehabilitácia po operácii, zákroku, ale aj zranení či iných ťažkostiach je mimoriadne dôležitá súčasť rekonvalescencie a môže sa pokojne natiahnuť aj na mesiac. Pacienti na rehabilitáciu dochádzajú denne, a to pre tých, ktorí majú ťažkosti s pohybom, znamená komplikácie s presunom do zdravotníckeho zariadenia.

Nemocnica A. Wintera chcela zjednodušiť prístup k rehabilitáciám pacientom, ktorí nie sú priamo z Piešťan, ale bývajú vo Vrbovom a okolitých obciach. Po novom nemusia dochádzať do kúpeľného mesta do nemocnice či na polikliniku, ale rehabilitáciu môžu absolvovať vo Vrbovom.

„Je tu to najdôležitejšie – stôl, kde sa vykonáva individuálny telocvik. Čo sa týka fyzikálnej liečby, máme moderné prístroje na podávanie rôznych foriem elektroterapie, ďalej dve formy ultrazvukov, polarizované svetlo a magnetoterapiu,“ povedal Martin Riška, primár fyziatricko-rehabilitačného oddelenia piešťanskej nemocnice, ku ktorému budú naďalej jednorazovo prichádzať pacienti na stanovenie plánu rehabilitácie, ale následné procedúry už absolvujú v nimi zvolenom pracovisku.

Prístroje chválila aj vedúca fyzioterapeutka Jana Stanová: „Máme k dispozícii pulzný ultrazvuk, ktorý sa dá priamo pripevniť na telo pacienta. Počas procedúry teda nemusí byť neustále prítomný fyzioterapeut.“ Vo Vrbovom bude pôsobiť jeden pracovník, ktorý sa môže venovať ďalšiemu pacientovi, kým inému bude ultrazvuk pôsobiť.

Vedúca fyzioterapeutka tiež priblížila, že pacienti prichádzajú s najrôznejšími problémami, týkajúcimi sa chrbtice, kĺbov, sú to poúrazové a pooperačné stavy, ale i ľudia s degeneratívnymi ochoreniami.

Na zrenovovanie oddelenia okrem nemocnice prispeli aj vrbovská a trebatická samospráva.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek