Starý nábytok patrí do zberného dvora

Mnohí si v čase Vianoc urobili radosť výmenou domáceho zariadenia. Súčasťou toho by však malo byť aj správne, voči ostatným ľuďom a okoliu ohľaduplné vyhadzovanie toho starého. Nepotrebný nábytok totiž patrí do zberného dvora, a nie do stojiska kontajnerov.

Gauč skončil pri kontajneroch aj na Lipovej ulici.

Odpad, ktorý je umiestnený vedľa kontajnerov, je vnímaný ako čierna skládka. Takým spôsobom ho napokon pracovníci aj odvážajú, čo znamená, že je zvlášť fakturovaný a platíme ho všetci z mestského rozpočtu.

Do stojísk teda nepatria ani staré pohovky, toalety, zrkadlá, časti skríň a podobné kusy interiérového zariadenia. Napriek tomu, že táto osveta prichádza zo všetkých strán, aj v súčasnosti sa podobné veci nachádzajú pri košoch v rôznych častiach Piešťan. Niektoré sa tam povaľujú už od Vianoc a ani po uplynutí niekoľkých týždňov zrejme pôvodcom odpadov nenapadlo, že spôsob, akým sa ho zbavili, nebol správny.

Tak ako pri kúpe nového gauča či obývacej zostavy musí zákazník zaplatiť za dovoz alebo sa sám „popasovať“ s tým, že tovar treba natlačiť do auta, musí sa postarať aj o odvoz toho starého. Zaviezť ho treba do zberného dvora, ktorý sa nachádza na Žilinskej ceste, tesne pred koncovou tabuľou mesta v smere na Hornú Stredu.

Otváracie hodiny zberného strediska sú stanovené počas pracovných dní od 6.30 do 18.30 h s tým, že medzi 10:30 až 11:30 je obedná prestávka. V sobotu je otvorené od 8.00 do 13.00 h a v nedeľu zatvorené. Pri dovoze smetí potrebujete občiansky preukaz s trvalým pobytom v meste Piešťany, aby od vás mohli bezplatne prevziať odpad.

Odovzdať tu môžete papier, plasty, sklo, viacvrstvové tetrapakové obaly, nebezpečný odpad ako batérie, akumulátory, žiarivky, farby, odpadový olej, tiež elektroodpad ako chladničky, práčky, televízory, počítače, tlačiarne a iné spotrebiče, ďalej biologicky rozložiteľný odpad (tráva, lístie, konáre), železo, kovy a veľkoobjemový odpad, teda starý nábytok, koberce, matrace, drevo a ostatný zmiešaný, nevytriedený, prípadne znečistený odpad.

V prípade drobného stavebného odpadu za odovzdanie zaplatíte 0,015 eura za kilogram. Ten vzniká napríklad pri výmene sanitárnej techniky, obkladov, dlažieb, podlahových krytín, pri výmene strešnej krytiny, výmene okien, dverí, pri opravách fasád, stien, omietok, odkvapových a odtokových zvodov alebo z maliarskych a natieračských prác.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav